De Lagune

De Lagune - Armand Marie Leroi | Tiliboo-afrobeat.com

...gune of strandmeer is een watervlakte tussen het strand en een schoorwal of strandwal aan zee ... lagune - Vertaling Nederlands-Duits ... .De lagune kan nog een open verbinding met de zee hebben, maar dat hoeft niet. Lagunes treft men ook aan bij sommige koraalriffen.. Het ontstaan van een lagune kan vooral in verband worden gebracht met de stromingsrichting van het water en het op deze manier ontstaan van een schoorwal voor de kust. lagune lagune zelfst.naamw. een ondiep meer aan de kust, dat afgesneden is van de zee door een zandbank, een smal ... De Lagune 12, Amersfoort (3823 TS) - Huispedia.nl ... .naamw. een ondiep meer aan de kust, dat afgesneden is van de zee door een zandbank, een smalle landtong of iets dergelijks Voorbeeld: `Venetië is via een lagune in verbinding met de Adriatische Zee. ` Bron: WikiWoordenboek. Wooneiland De Nielt vormt de bovenste begrenzing van De Heeswijkse Kampen en ligt aan/in de Heeswijkse Plas. De Cuijkse Lagune ligt aan de noordkant van het eiland. De carré-vormige woonblokken hebben de tuinen aan de binnenzijde, w...

INFORMATIE

AUTEUR
Armand Marie Leroi
DIMENSIE
6,9 MB
BESTANDSNAAM
De Lagune.pdf

OMSCHRIJVING

Aan de westkust van Turkije ligt het eiland Lesbos, dat door een lagune vrijwel in tweeën is verdeeld. Dit is de plek waar, 2400 jaar geleden, Aristoteles besloot zich te gaan verdiepen in de natuurlijke wereld.Iedereen kent Aristoteles als filosoof - maar dat hij ook voor de biologie van enorm belang is geweest, is een beetje vergeten. Hij schreef alles op wat hij over de dierenwereld kon zeggen, teksten die bekendstaan onder de naam Historia Animalium. Eeuwenlang trokken wetenschappers er niet meer op uit om te kijken hoe de natuur erbij lag: ze sloegen simpelweg Aristoteles erop na. Vanaf de zeventiende eeuw kwam het tegengeluid: 'Bestudeer de natuur! Niet de boeken!' Zo verdween Aristoteles langzaam uit de wetenschappelijke canon. Nu is het tijd voor een herwaardering: Armand Leroi herstelt in dit boek de reputatie van Aristoteles de wetenschapper. Niet alleen was hij de eerste bioloog, hij is nog steeds een van de grootste. Met De lagune geeft Leroi werkelijk een nieuwe visie op leven en werk van de filosoof.

Wil je het boek lezen?De Lagune in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Armand Marie Leroi. Lezen De Lagune Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN