Boom fiscale studieboeken - Belastingen als moreel fenomeen

Boom fiscale studieboeken - Belastingen als moreel fenomeen - J.L.M. Gribnau | Tiliboo-afrobeat.com

...iscale studieboeken - Belastingen als moreel fenomeen (Paperback) ... Belastingen als moreel fenomeen - J.L.M. Gribnau ... ... . Belastingen zijn een moreel verschijnsel dat de legitimiteit van de staat en... Op deze pagina vind je samenvattingen voor het boek Boom fiscale studieboeken - Belastingen als moreel fenomeen, geschreven door J.L.M. Gribnau. De samenvattingen zijn door studenten zelf geschreven, waardoor je de inhoud van het boek nog beter kunt begrijpen. Denk aan uitleg over methodologie, universiteit van tilburg, sa ... Boom fiscale studieboeken - Belastingen als moreel fenomeen ... . Denk aan uitleg over methodologie, universiteit van tilburg, samenvatting, belastingen als moreel fenomeen, wetenschapsleer, fiscaal ... Boom fiscale studieboeken - Belastingen als moreel fenomeen wordt 1 keer aangeboden op Bookmatch. Wil je dit boek kopen? Je kunt direct de vraagprijs betalen. Of je doet een bod en gaat in onderhandeling met een van de verkopers van Boom fiscale studieboeke...

INFORMATIE

AUTEUR
J.L.M. Gribnau
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Boom fiscale studieboeken - Belastingen als moreel fenomeen.pdf

OMSCHRIJVING

Belastingen zijn een moreel verschijnsel dat de legitimiteit van de staat en het vertrouwen van burgers in elkaar en in de staat verbindt. Zij maken onze samenleving en onze vrijheid mogelijk. De staat gebruikt belastingen voor tal van voorzieningen die de samenleving ten goede komen. Via belastingen wordt ook inkomen herverdeeld. Belastingheffing dient legitiem te zijn, zodat burgers zich verplicht voelen belasting te betalen. Maar zij moeten er ook op kunnen vertrouwen dat het belastingstelsel een rechtvaardige verdeling van lusten en lasten inhoudt. Belastingen dienen daarom waarden uit te drukken die in onze maatschappij leven. Door burgers en hun waarden serieus te nemen, wordt hun bereidheid tot naleving van de belastingwet bevorderd. Vertrouwen en legitimiteit zijn zowel van belang voor belastingwetgeving als voor de uitvoering van de belastingwet. Legitieme belastingwetgeving eist trouw aan rechtsbeginselen als rechtszekerheid, rechtsgelijkheid, onpartijdigheid en evenredigheid. Met name het gebruik van de belastingwet voor tal van beleidsdoeleinden staat hiermee op gespannen voet. Uitgangspunt bij de rechtstoepassing en -handhaving is de juridische benadering van legitimiteit – de Belastingdienst is gebonden aan wet en rechtsbeginselen. Een sociaalwetenschappelijke invalshoek – die uitgaat van de perceptie van de burger – biedt hier een belangrijke aanvulling. Dit blijkt bijvoorbeeld bij ‘horizontaal toezicht’. Tot slot wordt ingegaan op de toekomst van de belastingwetenschap.

Wil je het boek lezen?Boom fiscale studieboeken - Belastingen als moreel fenomeen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur J.L.M. Gribnau. Lezen Boom fiscale studieboeken - Belastingen als moreel fenomeen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN