ABC van het voortgezet onderwijs

ABC van het voortgezet onderwijs - Jacqueline van Doggenaar | Tiliboo-afrobeat.com

...n het voortgezet onderwijs 1e druk is een boek van Jacqueline van Doggenaar uitgegeven bij Scriptum Books ... Voortgezet onderwijs | De Staat van het Onderwijs ... ... . ISBN 9789463190275 Dagelijks gaan er bijna 1 miljoen jongens en meisjes naar een middelbare school. HET ABC VAN HET VOORTGEZET ONDERWIJS SCRIPTUM. 5 VOORWOORD Er gaan dagelijks bijna 1 miljoen jongens en meisjes naar een middel - bare school. Niet alleen omdat het volgens de wet moet, maar ook omdat het merendeel van de ouders, docenten, leerlingen, onder- Al 45 jaar ondersteunt Het ABC het onderwijs en ouders bij allerlei vraagstukken rond leren en onderwijzen. Wij doen dat vanuit onze visie op professionaliteit in het onderwijs: de Virtuoze School. Wij helpen am ... bol.com | ABC van het voortgezet onderwijs | 9789463190275 ... ... . Wij doen dat vanuit onze visie op professionaliteit in het onderwijs: de Virtuoze School. Wij helpen ambitieuze scholen en besturen aan de hand van 8 krachten in de breedte van wat nodig is, als expert & partner. Lees hier meer. ABC van het voortgezet onderwijs-25 november '16 Dagelijks gaan er bijna 1 miljoen jongens en meisjes naar...

INFORMATIE

AUTEUR
Jacqueline van Doggenaar
DIMENSIE
6,6 MB
BESTANDSNAAM
ABC van het voortgezet onderwijs.pdf

OMSCHRIJVING

ABC van het voortgezet onderwijs 1e druk is een boek van Jacqueline van Doggenaar uitgegeven bij Scriptum Books. ISBN 9789463190275 Dagelijks gaan er bijna 1 miljoen jongens en meisjes naar een middelbare school. Niet alleen omdat het volgens de wet moet, maar ook omdat het merendeel van de ouders, docenten, leerlingen, onderwijskundigen en politici ervan overtuigd is dat een goede schoolopleiding leidt tot een goede vervolgopleiding, een goed betaalde baan en een beter en gelukkiger leven.Maar wat doen al die leerlingen eigenlijk op school en met wie zijn ze daar? Wat leren ze er wel en wat leren ze er niet? Wat houden al die vakken en profielen eigenlijk in, wie staan daar voor de klas en waarom? Aan welke gevaren en invloeden staan de leerlingen bloot? Onder welk regime of aan de hand van welke methode krijgen ze onderwijs? Wie bedenken dat en met welk doel, wie ziet erop toe dat dat adequaat gebeurt?De auteurs zijn niet alleen docenten, maar ook ouders. In die verschillende hoedanigheden proberen zij inzicht te krijgen en te geven in een variatie aan onderwijszaken van A tot Z, van alcohol tot zomerschool, van aardrijkskunde tot zij-instromer....Op zijn best is deze zoektocht informatief, maakt hij dilemma's zichtbaar of stelt gangbare praktijken ter discussie, veelal voorzien van een aanbeveling tot verandering en verbetering, dan wel een pleidooi voor het bestaande. Soms zijn ze moralistisch en iets vaker nostalgisch, maar doorgaans nuchter; veelal speels, zo nu en dan streng en bestraffend, maar immer vrolijk en helder van toon en inhoud. Zij schuwen de sweeping statements niet, zijn vaak met opzet belerend, ongenuanceerd, tegenstrijdig, generaliserend, irritant, betweterig en provocerend, opdat het reacties en debat uitlokt.Onderwijs leeft en beweegt in dit land, zoals het hoort. Onderwijs is te belangrijk om alleen aan politici en onderwijskundigen over te laten. Als betrokken gelegenheidsschrijvers willen zij iets bijdragen aan de discussie over ons onderwijs. Niets meer, niets minder.

Wil je het boek lezen?ABC van het voortgezet onderwijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jacqueline van Doggenaar. Lezen ABC van het voortgezet onderwijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN