Gloppengids Van Vlieland

Gloppengids Van Vlieland - Reinildis van Ditzhuyzen | Tiliboo-afrobeat.com

...ppengids Van Vlieland. 'Wat is een glop?' is een veelgestelde vraag op Vlieland ... Vlieland, het kleinste Nederlandse Waddeneiland ... . Want je kunt niet om de gloppen heen: links en rechts in de... Eerder schreef zij boeken over onder meer de Ministers van Onderwijs (1977), over de Haagse straat waarin zij woonde (1988) en over het huis van Oranje-Nassau (979 en 19921. Vlieland is niet het eerste eiland waarvoor zij belangstelling toont: zij werkte op Mallorca (l970) en voor een boek over alle 34 Italiaanse eilanden ( I 985 ) reisde zij drie j aar lang al deze eilanden en eilandjes af. Hoewel de geschreven geschiedenis van Vlieland betrekkelijk jong is, is er al ... Vlieland - Het sprookje van Lange Paal - Vlieland Van Toen ... . Hoewel de geschreven geschiedenis van Vlieland betrekkelijk jong is, is er al veel geschreven en er valt ook veel te vertellen. De gemeenschap is klein maar er gebeurt veel, er zijn genoeg in vals hoeken, genoeg informatie en zeker voldoende fotomateriaal en er schijnt nog het nodige t...

INFORMATIE

AUTEUR
Reinildis van Ditzhuyzen
DIMENSIE
3,8 MB
BESTANDSNAAM
Gloppengids Van Vlieland.pdf

OMSCHRIJVING

'Wat is een glop?' is een veelgestelde vraag op Vlieland. Want je kunt niet om de gloppen heen: links en rechts in de Dorpsstraat zijn ze te zien. En dan hebben ze ook nog van die opvallende namen: Waterhalersgrop, Jonge Keesglop, Koningin Wandaglop... Wie of wat waren die Waterhalers, Jonge Kees en Koningin Wanda? Deze geheel herziene gids wil op al die vragen een antwoord geven. Want in feite vertellen de gloppen over alles wat met Vlieland te maken heeft. Over vroeger en nu. Over armoede en rijkdom. Over walvisjacht, criminaliteit en drank. Over watervoorziening en de veerbootkapitein. Ja, zelfs over passie in de gloppen.

Wil je het boek lezen?Gloppengids Van Vlieland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Reinildis van Ditzhuyzen. Lezen Gloppengids Van Vlieland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN