De wereld van de ziel

De wereld van de ziel - Daniël van Egmond | Tiliboo-afrobeat.com

...mens van het dier verschilt, zo verschilt de ziel van de mens ... De wereld van de ziel ... . De ziel begrijpt de taal der symbolen. Zij vindt haar huis in de wereld van de mundus imaginalis. Zij is dynamisch, voortdurend in beweging én draagt de kwaliteiten goedheid, schoonheid en waarheid in zich. Wereldziel (Grieks: ψυχή κόσμου, Latijn: Anima mundi) is de etherische geest waarvan volgens sommige antieke filosofen alles in de wereld doordrongen zou zijn. De anima mundi zou alle dingen van welke materie ook beziel ... De wereld van de ziel - Daniël van Egmond - 9789082143423 ... ... . De anima mundi zou alle dingen van welke materie ook bezielen, net zoals verondersteld werd dat de ziel een mens 'animeerde'.. Als gevolg daarvan werd - bijvoorbeeld in de Timaeus en de Wetten' van Plato - de wereld beschouwd ... Daniël van Egmond 2014 Dit boek beschrijft een mens- en wereldbeeld waarin de aard van de ziel centraal staat. Dat gebeurt in 7 hoofdstukken, die je mee nemen naar het laatste hoofdstuk dat 'De weg van de ziel 'heet. Dit hoofdstuk vertelt hoe je langzaam verandert als je die weg volgt, ...

INFORMATIE

AUTEUR
Daniël van Egmond
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
De wereld van de ziel.pdf

OMSCHRIJVING

Zoals de mens van het dier verschilt, zo verschilt de ziel van de mens. De ziel begrijpt de taal der symbolen. Zij vindt haar huis in de wereld van de mundus imaginalis. Zij is dynamisch, voortdurend in beweging én draagt de kwaliteiten goedheid, schoonheid en waarheid in zich.In onze moderne wereld zijn veel mensen ervan overtuigd dat de ziel niet bestaat. Waar men toch over de ziel spreekt, wordt zij meestal vereenzelvigd met de psyche. Oude mythen en verhalen leren ons wat de ziel is: zij is dat aspect van ons bestaan dat min of meer onsterfelijk is. Zij behoort tot een ander niveau van werkelijkheid dan de fysieke wereld. Daar waar de ziel verdwenen is, zijn we onze oriëntatie kwijtgeraakt en ontstaat er een niet te bevredigen verlangen en onrust. We zijn dan nog uitsluitend gericht op deze wereld van ruimte en tijd. Zolang we niet weten dat er een verticaal niveau van werkelijkheid bestaat waar de ziel haar domein heeft, zullen alle oplossingen voor deze onrust schijnoplossingen blijven.

Wil je het boek lezen?De wereld van de ziel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Daniël van Egmond. Lezen De wereld van de ziel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN