Klassiekers Van De Kinder- En Jeugdpsychiatrie

Klassiekers Van De Kinder- En Jeugdpsychiatrie - F. Verheij | Tiliboo-afrobeat.com

...itgave maakt dit gemis goed door een selectie te bieden van invloedrijke publicaties die gaandeweg tot de klassiekers van de kinder- en jeugdpsychiatrie zijn gaan behoren ... Klassiekers van de kinder- en jeugdpsychiatrie 2 ... ... . Elke bijdrage toont aan dat goede klinische diagnostiek ook toen reeds uitstekende beschrijvende diagnosen opleverde die tot op de dag van vandaag geldingskracht bezitten. Klassiekers van de kinder- en jeugdpsychiatrie, deel II De laatste decennia is de kennis over de normale, de verstoorde en de gestoorde ontwikkeling exponentieel toegenomen. Ten onrechte wordt in de meeste leerboeken weinig plaats ingeruimd voor relevante, oudere publicaties. Kinder- en jeugdpsychiatrie Klassiekers van de kinder- en jeugdps ... Klassiekers van de kinder- en jeugdpsychiatrie 2 ... ... . Ten onrechte wordt in de meeste leerboeken weinig plaats ingeruimd voor relevante, oudere publicaties. Kinder- en jeugdpsychiatrie Klassiekers van de kinder- en jeugdpsychiatrie . ...

INFORMATIE

AUTEUR
F. Verheij
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Klassiekers Van De Kinder- En Jeugdpsychiatrie.pdf

OMSCHRIJVING

De kinder- en jeugdpsychiatrie is een relatief jong vakgebied. Tot aan de tweede helft van de negentiende eeuw werd de mogelijkheid van geestesziekten bij kinderen overwegend afgewezen. In de tweede helft van deze eeuw veranderden de opvattingen, maar de separate diagnostiek en behandeling van geesteszieke kinderen bleef tot in de jaren dertig van de twintigste eeuw buiten de grote leerboeken - de termen ëpedo-psychiatrie´ en ëkinderpsychiatrie´ werden waarschijnlijk tussen 1920 en 1930 voor het eerst gebruikt - en pas in de eerste twee decennia van de twintigste eeuw openden de eerste klinieken voor psychisch gestoorde kinderen hun deuren.Hoewel het vakgebied kinder- en jeugdpsychiatrie dus een relatief korte ontstaansgeschiedenis kent, is er in de laatste drie decennia sprake van een exponentieel groeiend kennisbestand over de normale, de verstoorde en de gestoorde kinderlijke ontwikkeling. In de tot nu toe verschenen leerboeken is er altijd weinig ruimte geweest voor de invloedrijke, oudere publicaties. Deze uitgave maakt dit gemis goed door een selectie te bieden van invloedrijke publicaties die gaandeweg tot de klassiekers van de kinder- en jeugdpsychiatrie zijn gaan behoren. Elke bijdrage toont aan dat goede klinische diagnostiek ook toen reeds uitstekende beschrijvende diagnosen opleverde die tot op de dag van vandaag geldingskracht bezitten. Dit gegeven maakt de uitgave niet alleen interessant voor professionals binnen het werkveld van de kinder- en jeugdpsychiatrie, maar ook voor hen die geïnteresseerd zijn in de ontwikkeling van de concepten ëziekte´ en ëstoornis´ in de tijd.

Wil je het boek lezen?Klassiekers Van De Kinder- En Jeugdpsychiatrie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur F. Verheij. Lezen Klassiekers Van De Kinder- En Jeugdpsychiatrie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN