De organisatie van zorg - Dit is waardegedreven zorg

De organisatie van zorg - Dit is waardegedreven zorg - Harry Woldendorp | Tiliboo-afrobeat.com

...stenen van de eerstelijnszorg geven belangrijke inzichten in hoe waardegedreven zorg in de praktijk kan worden gerealiseerd ... Wat is waardegedreven zorg en waarom is die zo belangrijk? ... . Lees meer . Het Regenboog model. Waardegedreven zorg valt of staat bij mensen; mensen die kunnen samenwerken in teams en buiten hun organisatie in een context van innovatie en vertrouwen. De auteurs werken verschillende onderdelen van het VSM uit naar de Nederlandse praktijk. Dit boek is bestemd voor iedereen die zich bezighoudt met het organiseren van zorg. Het boek maakt onderdeel uit van 'De ... Dit is waardegedreven zorg - swpbook.com ... . Dit boek is bestemd voor iedereen die zich bezighoudt met het organiseren van zorg. Het boek maakt onderdeel uit van 'De organisatie van zorg' - een serie managementboeken die vanuit verschillende invalshoeken en vakgebieden kijkt naar de manier waarop ... Voor hedendaagse zorgorganisaties is het begrijpen van systemen een sleutelcompetentie. Daarom kijken de auteurs in dit boek vanuit de systeemleer naar de manier waarop zorg tot stand komt. Dit gebeurt op verschillende niveaus: de organisatie die zorg leve...

INFORMATIE

AUTEUR
Harry Woldendorp
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De organisatie van zorg - Dit is waardegedreven zorg.pdf

OMSCHRIJVING

Onze samenleving verandert en steeds meer mensen maken gebruiken van zorg. De zorgsector zal zich hieraan moeten aanpassen. Daarvoor is een goed beeld nodig van de zorg, gebaseerd op de waarde voor de patiënt – de ervaren kwaliteit, de effectiviteit en de kosten.Wat is de waarde van zorg? Dat is de vraag die centraal staat in dit boek. Met het antwoord op deze vraag kunnen zorgorganisaties processen beter inrichten en meer waarde creëren voor de patiënt. Die is immers het uitgangspunt van waardegedreven zorg. De grondlegger van deze visie, Michael Porter, heeft in 2017 een agenda voor Nederland opgesteld. Die agenda wordt in dit boek verder uitgewerkt.Voor hedendaagse zorgorganisaties is het begrijpen van systemen een sleutelcompetentie. Daarom kijken de auteurs in dit boek vanuit de systeemleer naar de manier waarop zorg tot stand komt. Dit gebeurt op verschillende niveaus: de organisatie die zorg levert, de samenwerking tussen organisaties rond een medische aandoening en het landelijk niveau.In de praktijk zien de auteurs nog maar zelden een systemische aanpak. Waardegedreven initiatieven richten zich meestal op een afdeling in plaats van op de hele organisatie of samenwerking. Een effectief zorgproces draait echter om de verbinding tussen prestatie en innovatie.Met het Viable System Model (VSM) heeft Stafford Beer een werkbare vertaling gemaakt van de systeemtheorie naar de praktijk. De auteurs werken verschillende onderdelen van het VSM uit naar de Nederlandse praktijk.Dit boek is bestemd voor iedereen die zich bezighoudt met het organiseren van zorg. Het boek maakt onderdeel uit van "De organisatie van zorg' - een serie managementboeken die vanuit verschillende invalshoeken en vakgebieden kijkt naar de manier waarop wij zorg vormgeven, nu en in de toekomst.

Wil je het boek lezen?De organisatie van zorg - Dit is waardegedreven zorg in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Harry Woldendorp. Lezen De organisatie van zorg - Dit is waardegedreven zorg Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN