Aristoteles in Nederlandse vertaling - Over drogredenen

Aristoteles in Nederlandse vertaling - Over drogredenen - Aristoteles | Tiliboo-afrobeat.com

...teles in Nederlandse vertaling - Over drogredenen (Hardcover) ... Over drogredenen - Aristoteles | 9789065540140 | Standaard ... ... . Als de machtigste politicus van het westelijk halfrond zonder veel schaamte... Als de machtigste politicus van het westelijk halfrond zonder veel schaamte ondeugdelijk redeneert, niet kloppende beweringen weggeeft, halve en nog minder dan halve waarheden debiteert, ronduit liegt en soms bedriegt, dan hebben we met Aristoteles "Over drogredenen" een messcherpe analyse in de hand, waarmee deze en elke drogredenaar gefileerd kan worden. Historische uitgeverij; boeken over filosofie, retorica, ge ... Historische Uitgeverij - Aristoteles, Over drogredenen ... . Historische uitgeverij; boeken over filosofie, retorica, geschiedenis, mystiek, geheugen, kunst en literatuur Aristoteles in Nederlandse vertaling De belangrijkste werken van de grondlegger van het westerse denken voor het eerst integraal in de Nederlandse taal beschikbaar. Arist...

INFORMATIE

AUTEUR
Aristoteles
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Aristoteles in Nederlandse vertaling - Over drogredenen.pdf

OMSCHRIJVING

Als de machtigste politicus van het westelijk halfrond zonder veel schaamte ondeugdelijk redeneert, niet kloppende beweringen weggeeft, halve en nog minder dan halve waarheden debiteert, ronduit liegt en soms bedriegt, dan hebben we met Aristoteles 'Over drogredenen' een messcherpe analyse in de hand, waarmee deze en elke drogredenaar gefileerd kan worden. In 'Over drogredenen' leert Aristoteles ons niet alleen allerlei genres bedrieglijke redeneringen te onderscheiden, te doorzien of te weerleggen, hij biedt ons van de weeromstuit ook een handleiding hoe zuiver te redeneren.Soms heb je aan je gezond verstand genoeg om een redenering te weerleggen. Maar voor de vele gevallen waarbij redeneringen worden gebruikt 'die wel sluitend of weerleggend lijken, maar dat niet zijn', is Aristoteles' traktaat over drogredenen een wetsteen voor de geest. Zoals Aristoteles' 'Retorica' ons de kunst van het overtuigen leert, zo leert 'Over drogredenen' ons de malicieuze redeneringen van onze tegenstanders in het debat te doorzien, te weerleggen of met de kracht van de juiste woorden te bestrijden. Wapen u tegen de drogredenaars, lees Aristoteles.Vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door Erik Krabbe & Pieter Sjoerd Hasper.

Wil je het boek lezen?Aristoteles in Nederlandse vertaling - Over drogredenen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Aristoteles. Lezen Aristoteles in Nederlandse vertaling - Over drogredenen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN