De ringen van Saturnus

De ringen van Saturnus - W.G. Sebald | Tiliboo-afrobeat.com

...gen van Saturnus zijn het meest uitgebreide ringensysteem van elke planeet in ons zonnestelsel ... Ringen van Saturnus ontstonden pas in tijd ... - de Volkskrant ... .De twaalf ringen bestaan uit miljarden kleine deeltjes, variërend in grootte van centimeters tot tientallen meters, die met z'n allen in een baan rond Saturnus draaien. Saturnus is van de zon af gerekend de zesde planeet in ons zonnestelsel en op Jupiter na de grootste. Beide zijn gasreuzen en zogenaamde 'buitenplaneten'. Saturnus is vernoemd naar de Romeinse god van de landbouw, Saturnus.Saturnus is vanaf de aar ... Saturnus (planeet) - Wikikids ... . Saturnus is vernoemd naar de Romeinse god van de landbouw, Saturnus.Saturnus is vanaf de aarde met het blote oog zichtbaar en al sinds de prehistorie bekend. De ringen van Saturnus is een formidabele en tot nadenken stemmende reis, die een eigen vorm zoekt tussen rapportage en fictie, autobiografie en geschiedschrijving. Het is een weergaloos 'Europees' boek van een van de belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw. De ringen van Saturnus zijn ontstaan door de vernietiging van een gr...

INFORMATIE

AUTEUR
W.G. Sebald
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De ringen van Saturnus.pdf

OMSCHRIJVING

Een man doorkruist te voet het graafschap Suffolk, een dunbevolkt gebied aan de Engelse oostkust. De omgeving waarin de man zich bevindt, leidt tot filosofische bespiegelingen over de mensen en culturen die hem voorgingen. Overal om hem heen ziet hij sporen van vergane glorie en voorbije schande. Scherven en relikwieën herinneren aan de Taiping-opstand, aan de slavernij in het voormalige Belgisch Kongo, aan de verwoestingen van de Eerste Wereldoorlog en de bombardementen van de Tweede Wereldoorlog.De ringen van Saturnus is een formidabele en tot nadenken stemmende reis, die een eigen vorm zoekt tussen rapportage en fictie, autobiografie en geschiedschrijving. Het is een weergaloos 'Europees' boek van een van de belangrijkste schrijvers van de twintigste eeuw.

Wil je het boek lezen?De ringen van Saturnus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur W.G. Sebald. Lezen De ringen van Saturnus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN