Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel

Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel - Guus Schrijvers | Tiliboo-afrobeat.com

...atie volgens het cappuccinomodel 1e druk is een boek van Guus Schrijvers uitgegeven bij Thoeris, Uitgeverij ... Boek: Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel ... ... . ISBN 9789072219923 Meer gezondheid bij gelijkblijvend budget. Ook al stijgt het aantal kankerpati nten per jaar met 4 procent en vergrijst de bevolking jaarlijks. Voor de innovatieve en wetenschappelijke wereld van de zorg is het uitkomen van het boek Zorginnovatie volgens het Cappuccinomodel een feestelijk gebeuren. Daarom heeft het middagsymposium een toegangsprijs van slechts 50 euro. Daarvoor ontvang je 1. Een grote ... bol.com | Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel ... ... . Daarom heeft het middagsymposium een toegangsprijs van slechts 50 euro. Daarvoor ontvang je 1. Een grote kennistoename over innovatie van zorg, ICT en bekostiging 2. Een exemplaar van het ... Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel Voor hetzelfde geld een betere gezondheidszorg Prof. dr. Guus Schrijvers ISBN 978 90 72219 923 Prijs ¤ 24,95 Prof. dr....

INFORMATIE

AUTEUR
Guus Schrijvers
DIMENSIE
9,1 MB
BESTANDSNAAM
Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel.pdf

OMSCHRIJVING

Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel 1e druk is een boek van Guus Schrijvers uitgegeven bij Thoeris, Uitgeverij. ISBN 9789072219923 Meer gezondheid bij gelijkblijvend budget. Ook al stijgt het aantal kankerpati nten per jaar met 4 procent en vergrijst de bevolking jaarlijks. Ook al komen er meer mensen met chronische aandoeningen en multimorbiditeit. Meer zorg voor evenveel geld, dat kan, legt prof. dr. Guus Schrijvers uit in Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel. Het kan als zorginnovatie gelijk opgaat met cappuccinofinanciering. Hierbij ontvangen alle zorgaanbieders een abonnementstarief of salaris en een kleine betaling per verrichting. Als schuim op de cappuccino ontvangen zij betaling voor kwaliteitsverbetering en innovatie. Voor alle sectoren van preventie en zorg zoekt Schrijvers uit welke inhoudelijke en financi le innovaties er mogelijk zijn. Dat levert praktische, realistische innovaties op voor de oncologie, verslavingszorg, farmacie, geestelijke gezondheidszorg, eerstelijnszorg, tweedelijnszorg, acute zorg, geboortezorg, ouderenzorg en meer disciplines. Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel is h t standaardwerk over zorginnovatie voor professionals in de gezondheidszorg. Voor artsen, gezondheidswetenschappers, apothekers, verloskundigen, verpleegkundigen, beleidmakers, zorgverzekeraars, verpleegkundigen, politici, vertegenwoordigers van pati ntenorganisaties ... Kortom, dit boek is een must voor iedereen die zich bezighoudt met gezondheid en geld. En wie is dat niet? Prof. dr. Guus Schrijvers is gezondheidseconoom en oud-hoogleraar public health bij het Universitair Medisch Centrum Utrecht. Hij schreef dit boek op basis van zijn wetenschappelijke kennis en zijn bestuurlijke en persoonlijke ervaringen. Voor dit boek verzamelde hij 600 publicaties over zorginnovaties en hun financiering in veel verschillende landen. Die praktijkvoorbeelden bespreekt hij tegen de achtergrond van nieuwe inzichten over gedragseconomie, populatiegebonden bekostiging, Triple Aim en Shared Savings. Guus Schrijvers studeerde in 1973 cum laude af aan de Faculteit Economische Wetenschappen. In 1980 promoveerde hij in Maastricht op het proefschrift Regionalisatie en financiering van de Engelse, Zweedse en Nederlandse gezondheidszorg. Van 1987 - 2012 bekleedde hij de leerstoel Public Health bij het Julius Centrum voor Gezondheidswetenschappen en Eerstelijns Geneeskunde aan het Universitair Medisch Centrum Utrecht, met als leeropdracht Structuur en Functioneren van de Gezondheidszorg. Internationaal was en is Schrijvers ook werkzaam. Samen met buitenlandse partners vergelijkt hij zorginnovaties en ge ntegreerde zorg in Nederland, Engeland, Denemarken, Canada en Duitsland. Vermaard werden zijn wekelijkse nieuwsbrieven naar duizenden collega's met actualiteiten in binnen- en buitenland. Sinds 1 oktober 2012 is Guus Schrijvers met emeritaat. Maar hij is nog steeds heel actief in de gezondheidszorg. Zijn website www.guusschrijvers.nl informeert hierover.

Wil je het boek lezen?Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Guus Schrijvers. Lezen Zorginnovatie volgens het cappuccinomodel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN