Hendrik Antoon Lorentz, natuurkundige 1853-1928

Hendrik Antoon Lorentz, natuurkundige 1853-1928 - Anne J. Kox | Tiliboo-afrobeat.com

... Antoon Lorentz Boek van de maand bij New Scientist, 29 november 2019 ... Twee nieuwe biografieën over Hendrik Antoon Lorentz (1853 ... ... . Bespreking van Hendrik Antoon Lorentz door Hans Renders in Het Parool: 'Het voordeel van de stijl van Kox is dat de ingewikkelde theorieën van Lorentz voor niet-natuurkundigen helder worden uitgelegd.' 1 december 2019. Hendrik Antoon Lorentz (Arnhem, 18 juli 1853 - Haarlem, 4 februari 1928) was een van Nederlands grootste natuurkundigen en winnaar van de Nobelprijs voor Natuurkunde 1902. Hij ontving de Nobelprijs samen met Pieter Zeeman voor hun onderzoe ... bol.com | Hendrik Antoon Lorentz, natuurkundige 1853-1928 ... ... . Hij ontving de Nobelprijs samen met Pieter Zeeman voor hun onderzoek naar de invloed van magnetisme op spectraallijnen: het zeemaneffect.Lorentz deed vooral theoretisch onderzoek naar de elektromagnetische eigenschappen ... Hendrik Antoon Lorentz (1853-1928) is, samen met Christiaan Huygens, Nederlands grootste natuurkundige. Geboren in...

INFORMATIE

AUTEUR
Anne J. Kox
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Hendrik Antoon Lorentz, natuurkundige 1853-1928.pdf

OMSCHRIJVING

Hij won de Nobelprijs, was lid van de Royal Society en legde de basis voor de relativiteitstheorie van Einstein: Lorentz was een van de grootste wis- en natuurkundigen die Nederland ooit heeft gekend. Toen hij in 1928 overleed, werden de telegraaf- en telefoondiensten drie minuten stilgelegd. Er moesten extra treinen worden ingezet om alle belangstellenden op tijd op de begraafplaats te krijgen. Prins Hendrik kwam persoonlijk de weduwe condoleren.Lorentz was een icoon. Einstein noemde hem een levend kunstwerk, een volmaakte persoonlijkheid, een genie. Hij was een wijs, goed mens, bruggenbouwer, wegbereider, grootmeester.Vijfentwintig jaar lang verdiepte biograaf Anne Kox zich in zijn leven en werk. Hij slaagde erin om achter de façade van bewondering een mens te ontdekken. De biografie biedt tegelijk een verrassende geschiedenis van de tijd waarin Lorentz leefde en zijn wetenschap bedreef.Helder en genuanceerd beschrijft Kox de gedrevenheid van Lorentz, zijn unieke plaats in de wetenschap, het belang van zijn denkbeelden, zijn internationale acties vlak na de Eerste Wereldoorlog, zijn vriendschap met Albert Einstein, wiens leermeester maar ook criticus hij was, zijn werk in Teylers Museum, en zijn onvermoeibare trouw aan een grote groep wetenschappers, nationaal en internationaal.Hendrik Antoon Lorentz 1853-1928 is een uitermate belangrijk boek over een groot man, die de internationale wetenschap diepgaand heeft beïnvloed en daarnaast een grote maatschappelijke rol heeft gespeeld in Nederland.

Wil je het boek lezen?Hendrik Antoon Lorentz, natuurkundige 1853-1928 in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Anne J. Kox. Lezen Hendrik Antoon Lorentz, natuurkundige 1853-1928 Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN