De reizen van Willem de Wijs

De reizen van Willem de Wijs - Jelmer Krom | Tiliboo-afrobeat.com

...e helft van de achttiende eeuw was ongekend enerverend voor een Rotterdamse zeeman die het avontuur zocht ... BZ en de Douane starten gezamenlijke campagne: Wijs op ... ... . In 2018 is het drie eeuwen geleden dat Willem de Wijs zijn eerste reis maakte. Jelmer Krom (1975), werkzaam in journalistiek, cultuurhistorie en communicatie, raakt gefascineerd door Willem en de maritieme achttiende eeuw. Rotterdammer Willem de Wijs (1696-1756) overleeft tien VOC-reizen naar Azië en klimt op tot de hoogste aan rangen aan boord. De Wijs groeit uit tot één van de meest ervaren zeelieden van zijn tijd. De Wijs maakt furore door aa ... De reizen van Willem de Wijs, Jelmer Krom - Paperback ... ... . De Wijs groeit uit tot één van de meest ervaren zeelieden van zijn tijd. De Wijs maakt furore door aan de Kaapse kust een verloren gewaand schip te redden. De eerste helft van de achttiende eeuw was ongekend enerverend voor een Rotterdamse zeeman die het avontuur zocht. In 2018 is het drie eeuwen geleden dat Willem de Wijs zijn eerste reis maakte. Jelmer Krom (1975), werkzaam in journalistiek, cultuurhistori...

INFORMATIE

AUTEUR
Jelmer Krom
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De reizen van Willem de Wijs.pdf

OMSCHRIJVING

Willem de Wijs (1696-1756) leidde een onwaarschijnlijk leven: deze Rotterdamse zeeman zeilde keer op keer voor de Verenigde Oost-Indische Compagnie (VOC) naar de Oost. Hij overleefde dat niet alleen, hij klom op tot de hoogste rangen aan boord. Willem werd één van de meest ervaren zeelieden van zijn tijd. Thuis ontworstelde hij zich aan de Rotterdamse achterbuurten. Maar in zijn huwelijken was tegenspoed nooit afwezig.Willem zeilde over de oceanen terwijl de Engelsen en de Fransen streden om de koloniale wereldmacht, de Verlichting zich ontplooide en de ontdekking van de wereld in volle gang was. De eerste helft van de achttiende eeuw was ongekend enerverend voor een Rotterdamse zeeman die het avontuur zocht. In 2018 is het drie eeuwen geleden dat Willem de Wijs zijn eerste reis maakte.Jelmer Krom (1975), werkzaam in journalistiek, cultuurhistorie en communicatie, raakt gefascineerd door Willem en de maritieme achttiende eeuw. Aan de hand van talrijke sporen in de archieven reconstrueert hij dit zeemansleven.

Wil je het boek lezen?De reizen van Willem de Wijs in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jelmer Krom. Lezen De reizen van Willem de Wijs Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN