De Regel van Benedictus

De Regel van Benedictus - Patrick Lateur | Tiliboo-afrobeat.com

...ula Benedicti (Latijn voor Regel van Benedictus) is de kloosterregel van de heilige Benedictus van Nursia uit de zesde eeuw ... De regel van Benedictus beleven - Boekwinkeltjes ... . Het was in de middeleeuwen de beroemdste en invloedrijkste leefregel voor monniken.Met name de benedictijnen en cisterciënzers, inclusief de trappisten, volgen de Regel van Benedictus. Hoewel de mens van nature reeds geneigd is om milder te zijn voor deze leeftijden, die van de bejaarden namelijk en die van de kinderen, toch moet ook het gezag van de Regel in hun geval voorzien. Altijd moet hun zwakheid in aanmerking genomen worden en wat de voeding betreft mag de Regel beslist niet in al zijn gest ... H. Benedictus van Nursia - 70e catechese in deze reeks ... ... . Altijd moet hun zwakheid in aanmerking genomen worden en wat de voeding betreft mag de Regel beslist niet in al zijn gestrengheid op hen worden toegepast. Gregorius de Grote, Het leven van Benedictus, vert. en inl. door F.v.d.Meer en G.Bartelink, Nijmegen, 1980. Benedictus van Nursia, Regel.Richtsnoer voor monastiek leven, vertaling Vincent Hunink.Inleiding en anno...

INFORMATIE

AUTEUR
Patrick Lateur
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Regel van Benedictus.pdf

OMSCHRIJVING

De Regel van Benedictus is een van de basisteksten van de Westerse cultuur De Regel is niet alleen een basistekst voor benedictijnen, cisterciënzers en trappisten, maar voor de hele Westerse cultuur. Benedictus is niet voor niets de 'patroon van Europa'. Benedictus, die rond 550 overleed, schreef zijn Regel als praktische leidraad voor het kloosterleven in een abdij. Hij heeft aandacht voor drie essentiële aspecten: studie, gebed en arbeid en hij beklemtoont het belang van nederigheid, gehoorzaamheid en tevredenheid. Patrick Lateur ging de uitdaging aan om deze beroemde tekst opnieuw te vertalen. Deze recente vertaling uit 2010 (met de nodige verklarende annotaties) leunt zo goed mogelijk aan bij de brontekst en tracht de kleur en tonaliteit van het origineel te bewaren. Daarom wordt ook de Latijnse tekst afgedrukt. De uitgave wordt afgerond met korte essays van Benoit Standaert en Wil Derkse.

Wil je het boek lezen?De Regel van Benedictus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Patrick Lateur. Lezen De Regel van Benedictus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN