De passage naar Europa

De passage naar Europa - Luuk van Middelaar | Tiliboo-afrobeat.com

...assage naar Europa (2009) is door de Nederlandse en Vlaamse filosofen in 2010 gezamenlijk uitgeroepen tot het meest uitdagende filosofieboek van het jaar, en getooid met de 'Socrates Prijs' ... PDF DE PASSAGE NAAR EUROPA LvM20090413 DEF - UvA ... . In Franse vertaling is De passage naar Europa uitverkoren tot het beste boek over Europa, en in 2012 bekroond met de Europese 'Prix du Livre'. In De passage naar Europa.Geschiedenis van een begin dringt Luuk van Middelaar door tot de meest ongrijpbare geschiedenis van onze tijd. Op meesterlijke wijze toont hij de motor van de Europese politieke ontwikkelingen van de afgelopen vijftig jaar. Tegelijk vormt deze onvoltooide geschiedenis de excellente casus om het we ... bol.com | De passage naar Europa | 9789065542366 | Luuk ... ... . Op meesterlijke wijze toont hij de motor van de Europese politieke ontwikkelingen van de afgelopen vijftig jaar. Tegelijk vormt deze onvoltooide geschiedenis de excellente casus om het wezen van politiek bloot te leggen. Voor De passage naar Europa ontving van Middelaar de Otto von der Gablentz Studieprijs 2009, als ook de Dissertatieprijs 2009 vanwege de Universiteit van Amsterdam. In 2010...

INFORMATIE

AUTEUR
Luuk van Middelaar
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De passage naar Europa.pdf

OMSCHRIJVING

De passage naar Europa 4e druk is een boek van Luuk van Middelaar uitgegeven bij Historische Uitgeverij Groningen. ISBN 9789065542366 In DE PASSAGE NAAR EUROPA. GESCHIEDENIS VAN EEN BEGIN dringt LUUK VAN MIDDELAAR door tot de meest ongrijpbare geschiedenis van onze tijd. Op meesterlijke wijze toont hij de motor van de Europese politieke ontwikkelingen van de afgelopen vijftig jaar. Tegelijk vormt deze onvoltooide geschiedenis de excellente casus om het wezen van politiek bloot te leggen. De homo politicus is een tijdkunstenaar, die in het rumoer van de actualiteit de brug slaat tussen verleden en toekomst en zo van een moment een passage maakt.Tien jaar na zijn succesvolle debuut POLITICIDE, het meeslepende verhaal over de moord op de politiek in de Franse filosofie, verrast Luuk van Middelaar opnieuw met een wervelende en eigenzinnige geschiedenis van de politiek. Ditmaal buigt hij zich niet over de dood maar over de geboorte van een politiek lichaam. Dankzij een intrigerende zoektocht, verwant aan de filosofische aanpak van Foucault, komt Van Middelaar een niet eerder beschreven politieke sfeer op het spoor, die het beeld van Europa doet kantelen. Een abstract politiek systeem in een levende geschiedenis. Ongekend is zijn gave om de lezer de stroom van de tijd te doen voelen. Met DE PASSAGE NAAR EUROPA trapt Luuk van Middelaar de geschiedenis op haar staart. Een overdonderend verslag van de geboorte van Europa.Voor DE PASSAGE NAAR EUROPA ontving LUUK VAN MIDDELAAR de Otto von der Gablentz Studieprijs 2009, als ook de Dissertatieprijs 2009 vanwege de Universiteit van Amsterdam. In 2010 is hem vanwege de verzamelde Nederlandse en Vlaamse filosofen de SOCRATES PRIJS toegekend voor het meest prikkelende, Nederlandstalige filosofieboek.In 2011 krijgt Van Middelaar vanwege de Nederlandse historici de D.J. VEEGENS PRIJS van de Koninklijke Hollandse Maatschappij van Wetenschappen.

Wil je het boek lezen?De passage naar Europa in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Luuk van Middelaar. Lezen De passage naar Europa Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN