Wie schreef het requiem van Mozart?

Wie schreef het requiem van Mozart? - Pieter Berge | Tiliboo-afrobeat.com

...uiem in d-moll is de laatste, onvoltooid gebleven compositie van de Oostenrijkse componist Wolfgang Amadeus Mozart ... Wie schreef het Requiem van Mozart? - Muziek - Boeken ... ... .Slechts één onderdeel van zijn compositieproject van de toonzetting van de teksten van de Latijnse Missa Defunctorum (dodenmis of requiem, naar de beginwoorden van het introïtus) heeft hij zelf voltooid.. Van het aansluitende Kyrie, een fuga, heeft hij alleen de vocale ... Het feit dat weduwe Constanze eerst andere componisten benaderde om het Requiem af te maken, duidt ook op weinig vertrouwen van de Mozarts in het talent van Süssmayr. Maar hij bleek op de avond van 4 december 1791 simpelweg de verkeerde componist op de goede plek: in het huis va ... Requiem (Mozart) - Wikipedia ... . Maar hij bleek op de avond van 4 december 1791 simpelweg de verkeerde componist op de goede plek: in het huis van een stervende meester. Wie schreef het Requiem van Mozart? leest als een whodunit. Meermaals wordt in brieven, krantenartikelen en biografieën van toen een dwaals...

INFORMATIE

AUTEUR
Pieter Berge
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Wie schreef het requiem van Mozart?.pdf

OMSCHRIJVING

Feiten, geruchten en verzinsels zijn in de Requiemgeschiedenis nauwelijks te onderscheiden. De meeste versies baseren zich op geruchten die niet helemaal onwaar zijn, en zelfs de waarheden blijken vaak vertakter dan men redelijkerwijs van een waarheid kan verwachten. Daardoor is het Requiem van Mozart vooral een product van de collectieve verbeelding geworden: omgeven door een rijke verhalenkrans, doordrongen van mysterie, met verdachtmakingen, roddels en regelrechte fantasie. Tot op de dag van vandaag=Pieter Bergé zet in dit boek eerst de feiten (en waarschijnlijkheden) op een rijtje. Daarna komen de belangrijkste elementen in het Requiem-mysterie aan bod: wie bestelde het Requiem en waarom? Waarom moest daarvoor een anonieme bode worden ingeschakeld? Welke rol speelde Antonio Salieri? Hoe zijn schrijvers en andere kunstenaars later met al die dubieuze geruchten en halve waarheden aan de slag gegaan?Maar het hoofddoel van het boek is natuurlijk om duidelijke antwoorden te formuleren op de titelvraag wie het Requiem van Mozart schreef. Was het inderdaad Salieri, of Haydn, of Eybler, of Süssmayr, of Händel ... of toch maar gewoon Mozart? En hoe komt het eigenlijk dat er om de haverklap "nieuwe versies' van Mozarts Requiem verschijnen?Wie schreef het Requiem van Mozart? leest als een whodunit. Meermaals wordt in brieven, krantenartikelen en biografieën van toen een dwaalspoor uitgezet, maar Pieter Bergé ontpopt zich als een ervaren detective en betrouwbare gids.

Wil je het boek lezen?Wie schreef het requiem van Mozart? in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Pieter Berge. Lezen Wie schreef het requiem van Mozart? Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN