Op zoek naar de ziel van Europa. een cultuurfilosofische verkenning

Op zoek naar de ziel van Europa. een cultuurfilosofische verkenning - Koo van der Wal | Tiliboo-afrobeat.com

... naar de ziel van Europa. een cultuurfilosofische verkenning 1e druk is een boek van Koo van der Wal uitgegeven bij Gompel&Svacina Bvba ... De symfonie van de natuur - YouTube ... . ISBN 9789463710114 Europa is door zijn cultuur, ideeënwereld en leefwijze ongetwijfeld een sterk merk. Toch stokt het proces van de Europese integratie steeds weer. De vraag is dan hoe een ander Europa, dat erin slaagt de huidige toestand van stagnatie en dreigende desintegratie door een nieuw bezielend elan te doorbreken, eruit zou zien. De idee van het boek is dat we daartoe terug moeten grijpen op het verhaal dat aan de Europese manier van leven en denken ten grondsl ... Op zoek naar de ziel van Europa. Een cultuurfilosofische ... ... . De idee van het boek is dat we daartoe terug moeten grijpen op het verhaal dat aan de Europese manier van leven en denken ten grondslag ligt. Pleidooi voor de gemeenschappelijke culturele basis van de Europese landen en de noodzaak om zich te verenigen om als werelddeel staande te blijven. Ga direct naar de inhoud, het zoekveld of het ... Koo van der Wal Op ...

INFORMATIE

AUTEUR
Koo van der Wal
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Op zoek naar de ziel van Europa. een cultuurfilosofische verkenning.pdf

OMSCHRIJVING

Op zoek naar de ziel van Europa. een cultuurfilosofische verkenning 1e druk is een boek van Koo van der Wal uitgegeven bij Gompel&Svacina Bvba. ISBN 9789463710114 Europa is door zijn cultuur, ideeënwereld en leefwijze ongetwijfeld een sterk merk. Toch stokt het proces van de Europese integratie steeds weer. Het vertoont namelijk een fataal tekort, welbepaald dat de burgers daarin vergeten zijn. Wil een verdere eenwording van Europa een kans maken (waarvoor te midden van de andere grote economische en militaire blokken eigenlijk geen alternatief bestaat), dan zal het een ander Europa moeten zijn dan dat van de politieke managers en bureaucraten. De vraag is dan hoe een ander Europa, dat erin slaagt de huidige toestand van stagnatie en dreigende desintegratie door een nieuw bezielend elan te doorbreken, eruit zou zien.De idee van het boek is dat we daartoe terug moeten grijpen op het verhaal dat aan de Europese manier van leven en denken ten grondslag ligt. Van dat narratief wordt hier de dieptegrammatica gereconstrueerd. In zijn basiscontouren is dat het verhaal van een heel eigen vorm van humaniteit, die in het teken staat van de vrije ontplooiing van de aanleg en talenten van een ieder. Hierin tellen allen als gelijkwaardige personen mee en worden ze au sérieux genomen. Solidariteit en medemenselijkheid zijn daarin wezenlijke componenten.Deze opvatting van humaniteit vertaalt zich op samenlevingsniveau in de instituties en levensvormen van de democratie, de rechtsstaat, de mensenrechten, de participatiemaatschappij en het Rijnlandse ondernemingsmodel. Zij kunnen echter slechts floreren als ze doortrokken blijven van het ferment van het bezielende Europese verhaal.Koo van der Wal studeerde wijsbegeerte, godsdienstwetenschap en Duitse taal- en letterkunde in Amsterdam en Göttingen. Hij is emeritus hoogleraar aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Hij publiceert onder meer op het gebied van de ethiek, de rechts- en politieke filosofie en de milieufilosofie.

Wil je het boek lezen?Op zoek naar de ziel van Europa. een cultuurfilosofische verkenning in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Koo van der Wal. Lezen Op zoek naar de ziel van Europa. een cultuurfilosofische verkenning Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN