De Marathon in Den Haag

De Marathon in Den Haag - Charles Brussee | Tiliboo-afrobeat.com

...athon was een rolschaats-hockeybaan annex dansgelegenheid in Den Haag die eind jaren 40 werd opgezet door de familie Ooms aan het einde van de De Savornin Lohmanlaan, en aan de voet en achter de duinen van Den Haag ... Nog een keer, net als vroegâh, dansen in de Marathon ... ... . Zo had je in Den Haag een rolschaats-hockeybaan in het Zuiderpark en een aan het einde van de Leyweg waar de Q65 vaak optrad (de Eekhoorn). De Marathon. Discotheek de Marathon was in de jaren 70 en 80 ten tijde van de disco toonaangevend. ... Bestel je tickets online of haal ze lekker ouderwets bij Baretta in de Prinsestraat 2D in Den Haag vanaf zaterdag de 10de Klik op het ICOON rechts voor tickets. RESERVEER ALVAST JE BOEK. De Den Haag Marathon ... Marathon (Den Haag) - Wikipedia ... . ... Bestel je tickets online of haal ze lekker ouderwets bij Baretta in de Prinsestraat 2D in Den Haag vanaf zaterdag de 10de Klik op het ICOON rechts voor tickets. RESERVEER ALVAST JE BOEK. De Den Haag Marathon (ook wel Vredes Marathon) was een marathon in Den Haag en omstreken. Het grootste deel van het parcours, dat in het oude centrum begon en eindigde, liep door Den Haag. Het was de eerste marathon in Nederland ...

INFORMATIE

AUTEUR
Charles Brussee
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Marathon in Den Haag.pdf

OMSCHRIJVING

De Marathon, van rolschaatsbaan naar discotheek, dat is Den Haag. Pioniersstad op het gebied van de popmuziek, die daadwerkelijk gestalte kreeg op de eerste locatie van De Marathon: op de rolschaatsbaan die in 1947 ontstond aan de De Savornin Lohmanlaan.Dankzij de ondernemende en sportieve familie Ooms maakten de inwoners van Den Haag vlak na de oorlog kennis met rolhockey en kon men op de baan rolschaatsen. Later keek de buurt met argwaan naar jongelui met lange haren, die een nieuw geluid introduceerden: beatmuziek. Het paviljoen De Marathon bood namelijk een podium aan deze nieuwe stroming. Zo werd De Marathon de kraamkamer van de Haagse beat, met bekende en minder bekende bands uit Den Haag en omstreken zoals The Golden Earring(s), The Q65, Shocking Blue, The Davies, Group1850 en The Tee Set.Na de verhuizing naar de Wijndaelerweg begin jaren 70, veranderde De Marathon van beatpodium in een discotheek. De Marathon werd bekend in Nederland en ver daarbuiten, in belangrijke mate gevoed door trendsettende DJ's met hun nieuwste importmuziek en diverse spraakmakende optredens van artiesten. Ook evenementen zoals de Miss- en Mister Verkiezingen en de Midsummernight Party's droegen daaraan bij. Vele duizenden bezoekers kwamen op het spektakel af, menig Haags huwelijk is hier ontstaan.Zo werd de Marathon een plek waar de jeugd "los' kon gaan en waar trendsetters in de muziek een bepalende rol hebben vervuld, die zich ook manifesteerde op radiozenders. Pioniers op het vlak van DJ-werk hebben hier nieuwe wegen gebaand voor Den Haag, de regio en zelfs heel Nederland. De Marathon werd, was en is een fenomeen.

Wil je het boek lezen?De Marathon in Den Haag in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Charles Brussee. Lezen De Marathon in Den Haag Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN