Verhalen van een levende

Verhalen van een levende - Edward Schillebeeckx | Tiliboo-afrobeat.com

... van een Levende is het laatste werk van de wereldvermaarde theoloog Edward Schillebeeckx (1914-2009) ... Verhalen van Waarde - Ouderen zijn het levende archief van ... ... .. Het is een rijke bundel met Schillebeeckx' nagelaten preken, aangevuld met onder andere een 'Doopplechtigheid met daarin een kleine catechese', de 'Zegening van een Nieuwe Verbintenis' en een mystiek getinte lezing over Guido Gezelle. Wat onder in een laatje opgeborgen leek, komt weer naar boven en wordt opnieuw tot leven gewekt. Het is leuk om herinneringen delen in een groep met andere ouderen en het leidt tot plezierige cont ... Edward Schillebeeckx, Jezus, het verhaal van een levende ... ... . Het is leuk om herinneringen delen in een groep met andere ouderen en het leidt tot plezierige contacten. De stichting Levende Verhalen Culemborg organiseert twee activiteiten waarbij oudere Culemborgers hun verhaal kwijt kunnen: Met veel zorg en toewijding zijn de laatste preken van theoloog Edward Schillebeeckx uitgegeven. Al eerder verschenen preekbundels van hem. In Verhalen van een Levende zijn preken uit de laatste jaren van zijn lange leven - Schillebeeckx overleed in 2009 op 95-ja...

INFORMATIE

AUTEUR
Edward Schillebeeckx
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Verhalen van een levende.pdf

OMSCHRIJVING

Verhalen van een levende is het laatste werk van de wereldvermaarde theoloog Edward Schillebeeckx (1914-2009). Het zal een blijvende inspiratiebron zijn voor studenten en docenten theologie, godsdienstwetenschappen, filosofie en humanistiek, mensen werkzaam in toerustingswerk en pastoraat, raadslieden in ziekenhuizen, penitentiaire inrichtingen en verzorgingshuizen van alle levensbeschouwingen.'Hoe met God mee te denken' om de voor alle mensen begaanbare weg naar vrede te zoeken en te vinden, wordt - soms terughoudend, dan weer met passie, maar altijd vanuit een veelomvattende theologische kennis - verwoord in de preken van Edward Schillebeeckx, dominicaan en allereerst predikbroeder. Hij wilde eraan bijdragen dat het geloof van een mens niet verschraalt, maar uitgroeit tot een ware schat aan basiskennis om als gelovige zelf antwoord te kunnen geven op vragen die hem of haar bezighouden. Vandaar zijn uitnodigende stijl van preken. Moge deze bundel de gids zijn die een bron van inspiratie kan worden.Hadewych Snijdewind (1940) is dominicanes en studeerde sociale wetenschappen en theologie. Van 1992 tot 2002 was zij wetenschappelijk assistent van Schillebeeckx en tevens universitair docent in Utrecht en Kiev. Zij schreef onder meer Leeswijzer bij Jezus, het verhaal van een Levende (1994).

Wil je het boek lezen?Verhalen van een levende in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Edward Schillebeeckx. Lezen Verhalen van een levende Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN