Verhalen uit de vikingtijd

Verhalen uit de vikingtijd - M. Otten | Tiliboo-afrobeat.com

...verhalen wordt uitbundig gebruikgemaakt van mythen en legenden, folklore, oude heldenverhalen en de geschiedenis ... Otten, Marcel. Editor. Verhalen uit de Vikingtijd - WikiSaga ... . Verhalen uit de Vikingtijd geeft hiervan een goede doorsnede. Al deze verhalen zijn illustratief voor de avonturiersdrang van de IJslanders en de Noren en de manier waarop ze in betrekkelijk korte tijd de halve wereld ontdekten. Tussen 1000 en 1100 werd Scandinavië bezocht door christelijke predikers.Daarmee werden ook de Vikingen geleidelijk bekeerd tot het christendom en verdween de 'plaag uit het Noorden'. ... Verhalen uit de vikingtijd | LangZullenWeLezen! ... .Daarmee werden ook de Vikingen geleidelijk bekeerd tot het christendom en verdween de 'plaag uit het Noorden'. Hun directe nakomelingen zijn de huidige Denen, IJslanders, Noren en Zweden.Ook een gedeelte van de bewoners van de door hen gekoloniseerde gebieden mag de Vikingen tot hun voorouders rekenen zoals diverse DNA ... De Vikingen of Noormannen waren (en hun nakomelingen zijn) Scandinavische bewoners van Zuid-...

INFORMATIE

AUTEUR
M. Otten
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Verhalen uit de vikingtijd.pdf

OMSCHRIJVING

Er zijn saga's waarvan de geschiedenis zich voornamelijk op IJsland afspeelt en er zijn saga's die verhalen over de 'oude tijd'. In de meeste gevallen is er sprake van een historische kern, maar er komen vaak ook niet-historische en fantastische elementen bij, zoals bovennatuurlijke gebeurtenissen en sprookjesmotieven. In de verhalen wordt uitbundig gebruikgemaakt van mythen en legenden, folklore, oude heldenverhalen en de geschiedenis.Verhalen uit de Vikingtijd geeft hiervan een goede doorsnede. Al deze verhalen zijn illustratief voor de avonturiersdrang van de IJslanders en de Noren en de manier waarop ze in betrekkelijk korte tijd de halve wereld ontdekten. Daarmee raken we aan het literair-historisch belang van dit boek: vele strofen van heldenliederen zijn overgeleverd en de verhalen kennen een grote geografische spreiding : van Lapland tot het Midden-Oosten, van de Dnjepr tot diep Newfoundland.

Wil je het boek lezen?Verhalen uit de vikingtijd in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur M. Otten. Lezen Verhalen uit de vikingtijd Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN