Veiligheid in de ggz

Veiligheid in de ggz - Alette Kleinsman | Tiliboo-afrobeat.com

...id in de ggz? 4109-4 2018 - www.factomediabase ... Hulpverleners GGZ vrezen voor hun veiligheid ... .nl 4109 personeelsbezetting nog maar voor 30% uit vaste medewerkers bestaat en waar de rest wordt ingehuurd bij uitzendorganisaties of detacheringsbureaus. Eind 2016 stonden er in de ggz ruim 5000 vacatures open. De stabiliteit van afdelingen komt hierdoor in gevaar. De veiligheid van de zorgmedewerker mag niet in gevaar komen 2. Aangifteplicht en verschoningsrecht 15 ... de ggz-organisatie, en angst van medewerke ... Gezond en veilig werken • - Welkom bij de arbocatalogus ggz ... ... de ggz-organisatie, en angst van medewerkers wordt weggenomen. Ggz-breed toepasbaar Deze handreiking is ggz-breed geschreven en op alle soorten ggz-zorg van toepassing. En het is in het belang van patiënten, hun naasten én de zorgverleners zelf. Immers: hoe groter de veiligheid, hoe minder krassen op de ziel van ervaren psychiaters, psychologen of verpleegkundigen. Het aantal calamiteiten in de ggz is veel kleiner dan in de somatische zor...

INFORMATIE

AUTEUR
Alette Kleinsman
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Veiligheid in de ggz.pdf

OMSCHRIJVING

Veiligheid in de ggz 1e druk is een boek van Alette Kleinsman uitgegeven bij Bohn Stafleu van Loghum. ISBN 9789036820394 Dit boek helpt professionals in de ggz de patiëntveiligheid te optimaliseren. Dat is de ondergrens van kwaliteit: het voorkomen van schade door het handelen van een zorgverlener. En het is in het belang van patiënten, hun naasten én de zorgverleners zelf. Immers: hoe groter de veiligheid, hoe minder krassen op de ziel van ervaren psychiaters, psychologen of verpleegkundigen. Het aantal calamiteiten in de ggz is veel kleiner dan in de somatische zorg, maar er is wel degelijk kans op ongelukken. Daar liggen vaak verschillende redenen aan ten grondslag. De hulpverleningsrelatie tussen patiënt en professional is niet altijd eenduidig, er zijn vaak professionals vanuit verschillende disciplines betrokken en de omgeving maakt de problematiek soms nog extra complex.Vaak zijn de oplossingen ook complex. In de ggz zijn eenvoudige technische oplossingen immers niet voorhanden. We moeten het hebben van zorgvuldige samenwerking, goede afspraken over processen en optimale communicatie. Dit boek telt elf uitgewerkte ziektegeschiedenissen uit de ggz-wereld met incidenten of calamiteiten. Vaak hartverscheurend. Toch kunnen uit de bijgevoegde analyses zijn optimistische conclusies getrokken worden. Met alertheid en durf kunnen professionals vaak helpen om ongewenste uitkomsten te voorkomen.Psychiater Kleinsman en calamiteitenonderzoeker Kaptein ontleden de casuïstiek en trekken er aansprekende lessen uit. Daarbij baseren ze zich op internationaal veiligheidsonderzoek.

Wil je het boek lezen?Veiligheid in de ggz in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alette Kleinsman. Lezen Veiligheid in de ggz Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN