Over het existentialisme

Over het existentialisme - Jean-Paul Sartre | Tiliboo-afrobeat.com

...et existentialisme (Pocket). Satre hield in 1946 een aantal lezingen over het existentialisme ... bol.com | Over het existentialisme, Jean-Paul Sartre ... ... . Deze lezingen, aangevuld met de hoogtepunten uit de... Het existentialisme is een 20e-eeuwse filosofische en literaire stroming die individuele vrijheid, verantwoordelijkheid en subjectiviteit vooropstelt. Het existentialisme beschouwt iedere persoon als een uniek wezen, verantwoordelijk voor eigen daden en eigen lot. De uitdaging van ieder individueel mens is om - in afwezigheid van een transcendente god - ... Existentialisme | Mens en Samenleving: Filosofie ... . De uitdaging van ieder individueel mens is om - in afwezigheid van een transcendente god - binnen zijn absurd en zinloos bestaan ... Jean-Paul Sartre is een van de grootste schrijvers van de twintigste eeuw en de belangrijkste filosoof van het existentialisme: een atheïstische filosofie waarin de vrijheid en verantwoordelijkheid van de mens centraal staan. Het bestaan is volgens Sartre een dynamisch proces waarin een persoon zichzelf definieert door zijn acties en keuzes....

INFORMATIE

AUTEUR
Jean-Paul Sartre
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Over het existentialisme.pdf

OMSCHRIJVING

Dit betoog over het existentialisme is de neerslag van voordrachten, die Jean-Paul Sartre in de eerste naoorlogse jaren gehouden heeft, in een poging de wezenlijke waarden van het existentialisme te bevrijden van het voorbijgaande modeverschijnsel. De monografie wordt gevolgd door enkele hoogtepunten uit de discussie, in de vorm van een aantal intelligent geformuleerde bezwaren, met de antwoorden van Sartre.

Wil je het boek lezen?Over het existentialisme in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jean-Paul Sartre. Lezen Over het existentialisme Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN