Mindfulness:back to the roots

Mindfulness:back to the roots - Marnix van Rossum | Tiliboo-afrobeat.com

...oek: Mindfulness, Back to the roots, door Marnix van Rossum ... Mindfulness:back to the roots | Marnix van Rossum ... ... . Terug naar de Oosterse oorsprong van mindfulness en vol tips en adressen voor verdiepende beoefening na de reguliere mindfulness cursus. Voorwoord door Frits Koster. Marnix van Rossum (1980), trainer, coach en schrijver. Mindfulness: back to the roots € 25,66 reisgids voor meditatieretraites door Marnix van Rossum 'Een soort Lonely Planet voor meditatie, met het accent op Azië. Dat stond mij voor ogen toen ik na zes jaar retraites in ... Mindfulness:back to the roots, Marnix van Rossum ... ... . Dat stond mij voor ogen toen ik na zes jaar retraites in landen als India, Thailand en Myanmar (Birma) besloot mijn ervaringen te boek te stellen: een overzicht van de verschillende meditatiemethodes en van de plekken waar je die ... Na verschillende jaren in Azië gemediteerd te hebben voltooide Marnix van Rossum recentelijk het boek: Mindfulness, Back to the roots.Daari...

INFORMATIE

AUTEUR
Marnix van Rossum
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Mindfulness:back to the roots.pdf

OMSCHRIJVING

Mindfulness is niet iets dat je doet, het is iets dat is.Al vele eeuwen verwijzen wijsgeren naar een toestand in ons die open en vrij is, voorbij het denken, voorbij onszelf en zelfs voorbij de tijdelijkheid. Dit zou het eindpunt zijn van een lange en toegewijde weg, vol innerlijke transformaties.Tegenwoordig weet men vaak niet meer hoe mindfulness ooit bedoeld was. Jon Kabat-Zinn, de grondlegger van mindfulness in het Westen, waarschuwt geregeld voor een te oppervlakkig en commercieel gebruik van zijn wereldwijd toegepaste model. Mindfulness stamt oorspronkelijk af van boeddhistische meditatievormen, die de diepgang kunnen bieden waar velen naar op zoek zijn. Het antwoord op de vraag welke vorm het meest geschikt is en in hoeverre je culturele aspecten kunt scheiden van de methodiek, kan nogal verwarrend zijn.Mindfulness: back to the roots beoogt een soort Lonely Planet te zijn voor meditatieretraites, boordevol tips, ervaringen en (handige) adressen om te mediteren. Het boek geeft inzicht in de werking van de verschillende methodes en adviseert bij de keuze van een meditatievorm, -accommodatie en -leraar. Een must have, zowel voor hen die op langere retraite naar Azië gaan, alsvoor mensen die willen beoefenen in Nederland.Marnix van Rossum (1980), meditatiebegeleider in Rotterdam, woonde zes jaar in meditatiecentra in Azië, waarvan bijna twee jaar als monnik. Op basis van deze ervaringen en zijn achtergrond als psycholoog poogt hij een realistisch en onbevooroordeeld overzicht te geven van de diversemeditatiestromingen uit Azië.

Wil je het boek lezen?Mindfulness:back to the roots in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marnix van Rossum. Lezen Mindfulness:back to the roots Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN