Leonardo en het laatste avondmaal

Leonardo en het laatste avondmaal - Ross King | Tiliboo-afrobeat.com

...tste Avondmaal (in het Italiaans, Il Cenacolo of L'Ultima Cena) is een muurschildering geschilderd door Leonardo da Vinci in opdracht van hertog Ludovico Sforza in de refter van het Santa Maria delle Grazie, een dominicaner klooster in Milaan ... Het Laatste Avondmaal (Jezus) - Wikipedia ... .. Het is een afbeelding van een scène uit het Laatste Avondmaal van Jezus zoals beschreven in de Bijbel en het is gebaseerd op Johannes 13:21-26 ... Door het boek krijg je niet alleen een goed idee over het leven en werken van Leonardo Da Vinci. Ook de tijd waarin hij leeft wordt goed beschreven. Het laatste avondmaal gaat helemaal leven door de verhalen over de tijd van Jezus en zijn apostelen. Je leert ook veel bij over de kunst en natuurlijk het multitalent, maar de ook lastige, ... LEONARDO DA VINCI - Het Laatste Avondmaal, beroemd en ... ... . Ook de tijd waarin hij leeft wordt goed beschreven. Het laatste avondmaal gaat helemaal leven door de verhalen over de tijd van Jezus en zijn apostelen. Je leert ook veel bij over de kunst en natuurlijk het multitalent, maar de ook lastige, Leonardo ... Leonardo en het laatste avondmaal is een nuchter boek. Het toont aan dat het werk en de gedachtegang van Da Vinci zelfs wanneer we de speculatieve theorieën eromheen weglaten, uiterst fascinerend z...

INFORMATIE

AUTEUR
Ross King
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
Leonardo en het laatste avondmaal.pdf

OMSCHRIJVING

Na De koepel van Brunelleschi, over de Dom in Florence, en De hemel van de paus, over Michelangelo's meesterwerk in de Sixtijnse Kapel, buigt Ross King zich nu over Het Laatste Avondmaal in het klooster Santa Maria delle Grazie in Milaan. Dit wereldberoemde schilderij van Leonardo da Vinci wordt door miljoenen bewonderd en is door talloze kunsthistorici geanalyseerd. King vertelt het verhaal van de ontstaansgeschiedenis van dit schilderij, waaraan Da Vinci vijf jaar werkte. De schepping van het monumentale kunstwerk is ingebed in de levensgeschiedenis van de kunstenaar. Niet alleen Da Vinci zelf komt tot leven, Leonardo en Het Laatste Avondmaal schetst ook een magnifiek portret van de woelige sociale context van Milaan in het Italië aan het einde van de vijftiende eeuw. Ross King (1962) schreef twee romans en is auteur van de internationale bestsellers en ook in Nederland diverse malen herdrukte De koepel van Brunelleschi (2002) en De hemel van de paus. Michelangelo en de Sixtijnse Kapel (2003). Ross King woont in Oxford.

Wil je het boek lezen?Leonardo en het laatste avondmaal in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Ross King. Lezen Leonardo en het laatste avondmaal Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN