De heilige Rita

De heilige Rita - Tommy Wieringa | Tiliboo-afrobeat.com

...ge Rita had vroeger op jonge leeftijd in willen treden maar was uitgehuwelijkt aan een nare man van wie ze twee zonen kreeg ... Medjugorje-bn: Noveen tot de Heilige Rita ... . Toen deze man gedood werd, wilden zijn zonen hem wreken maar Rita bad tot God om dit te voorkomen: liever dode zonen dan zonen die wraak namen. Tommy Wieringa (1967) brak in 2005 door met de roman Joe Speedboot. Voor zijn roman Dit zijn de namen ontving hij de Libris Literatuurprijs, en De heilige Rita werd bekroond met de lezers- én de juryprijs van de BookSpot Literatuurprijs. De Heilige Rita wordt vereerd in Boskant, Sint-Oedenrode (gemeente Meierijstad). De in 1956 gestichte parochie werd aan h ... 'De heilige Rita' van Tommy Wieringa is een ode aan het ... ... . De Heilige Rita wordt vereerd in Boskant, Sint-Oedenrode (gemeente Meierijstad). De in 1956 gestichte parochie werd aan haar toegewijd. Ook nadat in 2010 deze parochie opging in de H. Odaparochie en in 2014 de Boskantse parochiekerk aan de eredienst werd onttrokken bleef de Rita-verering behouden. De heilige Rita De Bezige Bij; 284 pagina's; euro 19,99. Wieringa leidt ons binnen in het leven van ...

INFORMATIE

AUTEUR
Tommy Wieringa
DIMENSIE
8,9 MB
BESTANDSNAAM
De heilige Rita.pdf

OMSCHRIJVING

Paul Krüzen woont al zijn leven lang met zijn vader in een Saksische spookboerderij aan de Duitse grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. In de halve eeuw die intussen verstreken is hebben ze hun dorp sterk zien veranderen. De wereld is in beweging gekomen: Chinezen hebben de horeca van Mariënveen overgenomen, Russen, Polen en Roemenen zijn in het dorp vertrouwde verschijningen geworden.De grote kentering is begonnen met de Russische piloot die met een sproeivliegtuigje uit de Sovjet-Unie ontsnapte, en in het hart van de Koude Oorlog neerstortte in het maisveld achter de boerderij. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan Paul Krüzen en zijn vader nooit volledig zijn bekomen.De heilige Rita is een betoverend memento voor de achterblijvers en een ode aan de mens die zichzelf wil overstijgen.Alles moest zijn loop hebben. In het leven van de dieren, in dat van hemzelf, Paul Krüzen – meer haas dan kraai. Solitair levend prooidier. Hazenhart.

Wil je het boek lezen?De heilige Rita in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Tommy Wieringa. Lezen De heilige Rita Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN