Herbestemming In Nederland

Herbestemming In Nederland - Marinke Steenhuis | Tiliboo-afrobeat.com

...mming in Nederland toont 25 inspirerende projecten van herbestemming waarbij ontwerpers tot bijzondere oplossingen zijn gekomen ... herbestemming - Vertaling naar Frans - voorbeelden ... ... . Transformatie en herbestemming van gebouwen en gebieden is de belangrijkste nationale opgave voor de komende jaren. Nederland heeft nu en de komende decennia te maken met een aantal grote transitieopgaven zoals de woningbouwopgave, ... Herbestemming.nu ondersteunt initiatiefnemers en betrokkenen van herbestemmingen bij hun plannen met behulp van kennis en voorbeelden. Meer over ons. Contact. In de jaren 70 werd voor het eerst in Nederland geexperimenteerd met de (grootschalige) herbestemming ... Herbestemming tot woningen (categorie 9b) | RVO.nl ... ... . Meer over ons. Contact. In de jaren 70 werd voor het eerst in Nederland geexperimenteerd met de (grootschalige) herbestemming van leegstaande fabrieken, maar pas in de jaren 80 en vooral 90 neemt herbestemmen een grote vlucht. Ook het aantal organisaties dat zich hiervoor inzet neemt exponentieel toe....

INFORMATIE

AUTEUR
Marinke Steenhuis
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Herbestemming In Nederland.pdf

OMSCHRIJVING

Wie de cijfers van de huidige leegstand optelt bij de cijfers van de te verwachten leegstand en die afzet tegen de haperende vraag door opdrachtgevers en gebruikers, weet dat we het voorlopig moeten doen met wat er staat. Zo heel veel nieuwbouw zal er de komende jaren niet meer bijkomen. Maar veel kansen tot herontwikkeling zijn er wel. Herontwikkeling als aanjager van de stedelijke economie. Waar leegstand is, is ruimte voor nieuw gebruik, zoals woningbouw, vrijetijdsvoorzieningen en zorginstellingen. Dat levert vaak verrassende combinaties op, zoals een school of een woning in een fabriekscomplex, een winkel in een kerk of een recreatiegebied in een militaire linie. Herbestemming in Nederland toont 25 inspirerende projecten van herbestemming waarbij ontwerpers tot bijzondere oplossingen zijn gekomen.Transformatie en herbestemming van gebouwen en gebieden is de belangrijkste nationale opgave voor de komende jaren. Zeven miljoen vierkante meter kantoorruimte staat leeg, kerkbesturen worstelen met hun verlaten gebouwen en de landbouw dreigt uit het landschap te verdwijnen. Voeg daarbij de bevolkingskrimp in gebieden aan de rand van Nederland en het is duidelijk dat de bouwopgave is veranderd in een ombouwopgave. De visies van de ontwerpers in Herbestemming in Nederland maken de meerwaarde duidelijk van de herbestemming van een gebouw, complex of landschap en vormen het debat over herbestemming in Nederland en daarbuiten.

Wil je het boek lezen?Herbestemming In Nederland in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marinke Steenhuis. Lezen Herbestemming In Nederland Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN