Staatkundige verhandeling

Staatkundige verhandeling - Benedictus de Spinoza | Tiliboo-afrobeat.com

...rhandeling vormt dan ook, hoewel onvoltooid, een hoogtepunt van zijn maatschappelijk denken ... Boek: Staatkundige verhandeling - Geschreven door ... ... . Deze uitgave van de 'Staatkundige verhandeling' - de eerste sinds 1901 en gebaseerd op recente tekstkritische uitgaven van de Latijnse tekst - is vertaald en van aantekeningen voorzien door Karel D'huyvetters, en ingeleid door Jonathan I. Israel. Benedictus de Spinoza, 'Korte verhandeling van God, de mensch, en deszelvs welstand. Godgeleerde staatkundige verhandelinge. Nauwkeurige en nootsakelyke aenmerkingen tot beet ... Staatkundige verhandeling | Reinders Oisterwijk B.V. ... . Godgeleerde staatkundige verhandelinge. Nauwkeurige en nootsakelyke aenmerkingen tot beeter verstant van dit boek'. Datering: vierde kwart van de zeventiend eeuw. Papier, 433 fol, ca. 210x163 mm. Aangetast door inktvraat. Contemporaine halfperkamenten band. Deze verhandeling vormt dan ook, hoewel onvoltooid, een hoogtepunt van zijn maatschappelijk denken. Deze uitgave van de 'Staatkundige verhandeling' - de eerste ...

INFORMATIE

AUTEUR
Benedictus de Spinoza
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Staatkundige verhandeling.pdf

OMSCHRIJVING

In de 'Staatkundige verhandeling' onderzoekt Spinoza de grondslagen van de politiek. Uit de natuur van de mens leidt hij af dat de democratie uiteindelijk de enig goede staatsvorm is. Met zijn inzicht dat de veiligheid en de vrijheid van de burger in autoritaire staatsvormen als de monarchie niet gewaarborgd kunnen worden, was Spinoza zijn tijd ver vooruit. Deze verhandeling vormt dan ook, hoewel onvoltooid, een hoogtepunt van zijn maatschappelijk denken.Deze uitgave van de 'Staatkundige verhandeling' - de eerste sinds 1901 en gebaseerd op recente tekstkritische uitgaven van de Latijnse tekst - is vertaald en van aantekeningen voorzien door Karel D'huyvetters, en ingeleid door Jonathan I. Israel.

Wil je het boek lezen?Staatkundige verhandeling in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Benedictus de Spinoza. Lezen Staatkundige verhandeling Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN