Elsenburg, de verdwenen buitenplaats

Elsenburg, de verdwenen buitenplaats - Jan Simonis | Tiliboo-afrobeat.com

...chiedenis van de verdwenen buitenplaats Elsenburg in Maarssen is tevens de geschiedenis van het ontstaan van het buitenleven aan de Vecht ... Nieuw boek bij de Historische Kring over Elsenburg, de ... ... . De rijke koopman Joan Huydecoper (1599-1661), burgemeester van Amsterdam, speelde daarbij een belangrijke rol. Hij bouwde zijn boerenhofstede de Gouden Hoeff in 1628 uit tot het buitenhuis Goudestein. Nu te koop: Het nieuwe boek 'Elsenburg, de verdwenen buitenplaats' Onze eigen auteurs, Jan Simonis, Jaap Kottman en Hans van Bemmel hebben een prachtig boek geschreven over het ontstaan van het buitenleven aan de Vecht. Dit prachtige, hardcover en rijk geĂ¯llustreerde boek telt maar liefst 224 pagina's en is een must-have voor de liefhebber. De geschied ... Recensie: Elsenburg - de verdwenen buitenplaats đŸ“– De ... ... . Dit prachtige, hardcover en rijk geĂ¯llustreerde boek telt maar liefst 224 pagina's en is een must-have voor de liefhebber. De geschiedenis van de verdwenen buitenplaats Elsenburg in Maarssen is tevens de geschiedenis van het ontstaan van het buitenleven aan de Vecht. De rijke koopman Joan Huydecoper (1599-1661), burgemeester van Ams...

INFORMATIE

AUTEUR
Jan Simonis
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Elsenburg, de verdwenen buitenplaats.pdf

OMSCHRIJVING

De geschiedenis van de verdwenen buitenplaats Elsenburg in Maarssen is tevens de geschiedenis van het ontstaan en de ontwikkeling van het buitenleven aan de Vecht. De rijke koopman Joan Huydecoper (1599-1661), burgemeester van Amsterdam, speelde daarbij een belangrijke rol. Hij bouwde zijn boerenhofstede de Gouden Hoef in 1628 uit tot het buitenhuis Goudestein. In de jaren erna realiseerde hij, als projectontwikkelaar avant la lettre, nog zo'n veertig buitenplaatsen. Daarmee veranderde de heerlijkheid Maarsseveen van een boerendorp in een lustoord van buitenplaatsen. Elsenburg, ontworpen door de bekende classicistische architect Philips Vingboons, was de eerste in de reeks. Op de buitenplaatsen vonden in de loop van de tijd grote veranderingen plaats wat betreft het type huis, de leefstijl van de bewoners en de omvang en inrichting van tuinen en omliggende gronden. Deze ontwikkelingen zien we terug in het verhaal over de buitenplaats Elsenburg.

Wil je het boek lezen?Elsenburg, de verdwenen buitenplaats in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jan Simonis. Lezen Elsenburg, de verdwenen buitenplaats Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN