Moderne geschiedenis van Duitsland 1800-heden

Moderne geschiedenis van Duitsland 1800-heden - Frits Boterman | Tiliboo-afrobeat.com

...e geschiedenis van Duitsland 1800-heden (Paperback) ... Boterman, Frits - Moderne geschiedenis van Duitsland 1800 ... ... . De zoektocht naar de Duitse identiteit en één nationale staat begon aan het eind van de... Moderne geschiedenis van Duitsland 1800-heden; Moderne geschiedenis van Duitsland 1800-heden Auteur: Frits Boterman | Uitgever: De Arbeiderspers. Ongeveer 5-7 werkdagen. 0 out of 5 ( Er zijn nog geen beoordelingen. ) Moderne geschiedenis van Duitsland 1800-heden Frits Boterman. De zoektocht naar de Duitse identiteit en één n ... Moderne geschiedenis van Duitsland - Bibliotheek.nl ... . De zoektocht naar de Duitse identiteit en één nationale staat begon aan het eind van de achttiende eeuw. Hoe uit een mozaïek van vorstendommen een nationale eenheid te smeden was het vraagstuk waarvoor de Duitsers zich geplaatst zagen. De historicus Frits ... Moderne geschiedenis van...

INFORMATIE

AUTEUR
Frits Boterman
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Moderne geschiedenis van Duitsland 1800-heden.pdf

OMSCHRIJVING

De zoektocht naar de Duitse identiteit en één nationale staat begon aan het eind van de achttiende eeuw. Hoe uit een mozaïek van vorstendommen een nationale eenheid te smeden was het vraagstuk waarvoor de Duitsers zich geplaatst zagen. De historicus Frits Boterman schetst hoe zich dit lange, rusteloze proces van natievorming heeft voltrokken. Van de mislukte revolutie van 1848- 1849 en de stichting van het keizerrijk onder Otto van Bismarck tot de pogingen van keizer Wilhelm II en Hitler om Duitslands hegemonie in Europa te vestigen. Boterman brengt op heldere en genuanceerde wijze de politieke en maatschappelijke veranderingen sinds 1800 in kaart, tot en met de Duitse deling en de hereniging van Oost- en West-Duitsland na de val van de Berlijnse Muur. In twee nieuwe hoofdstukken worden de recentste ontwikkelingen besproken: het veranderde politieke landschap, de economische recessie, de kloof die Oost en West scheidt en de nieuwe buitenlandpolitiek van Duitsland na 1990.

Wil je het boek lezen?Moderne geschiedenis van Duitsland 1800-heden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frits Boterman. Lezen Moderne geschiedenis van Duitsland 1800-heden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN