In het hart van de Renaissance

In het hart van de Renaissance - Bram de Klerck | Tiliboo-afrobeat.com

... hart van de renaissance. De vroegste Rafaël komt naar Enschede! Over een aantal maanden strijkt de Italiaanse renaissance neer in Enschede ... In het hart van de Renaissance - Bram de Klerck - (ISBN ... ... . Rijksmuseum Twenthe presenteert dan de nu al bijzondere tentoonstelling In het hart van de Renaissance. Uniek, want niet eerder waren in Nederland zoveel Italiaanse meesters te zien. Tijdens de Italiaanse renaissance van de 16e eeuw tekent zich in de kunst een nieuwe oriëntatie op de klassieke oudheid af. Italiaanse schilders, die werkten in opdracht van de kerk en van vermogende particulieren, legden een belangrijk fundament voor de renaiss ... bol.com | In het hart van de Renaissance, Bram de Klerck ... ... . Italiaanse schilders, die werkten in opdracht van de kerk en van vermogende particulieren, legden een belangrijk fundament voor de renaissancekunst die zich over Europa uitspreidde. In het hart van de Renaissance (Paperback). De Italiaanse renaissance van de 16e eeuw wordt vaak met de term Cinquecento aangeduid. In muziek en... In het hart van de Renaissance is te klein voor de ruimte die ze moet vullen. Een tentoonstelling met Italiaanse meest...

INFORMATIE

AUTEUR
Bram de Klerck
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
In het hart van de Renaissance.pdf

OMSCHRIJVING

De Italiaanse renaissance van de 16e eeuw wordt vaak met de term Cinquecento aangeduid. In muziek en literatuur, architectuur en de beeldende kunsten tekent zich een nieuwe oriëntatie op de klassieke oudheid af. Italiaanse schilders, die werkten in opdracht van de kerk en van vermogende particulieren, legden een belangrijk fundament voor de renaissancekunst die zich over Europa uitspreidde. In het hart van dit zestiende-eeuwse kunstlandschap ligt Noord-Italië. Het gebied tussen Alpen en Apennijnen bracht grote schilders voort als Alessandro Moretto, Lorenzo Lotto en Gerolamo Savoldo. Hun veelzijdige kunstproductie paart de weergave van het alledaagse aan de eisen van religieuze vorstellingen, en combineert zin voor het detail met een onweerstaanbare beheersing van kleur- en lichteffecten. Aan de hand van werken van deze schilders en die van nog veel beroemdere tijdgenoten zoals Bellini, Rafael, Titiaan en Tintoretto, vertelt dit rijk geïllustreerde boek het verhaal van de schilderkunst van het Cinquecento in een Europees kruispunt van de renaissance.

Wil je het boek lezen?In het hart van de Renaissance in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Bram de Klerck. Lezen In het hart van de Renaissance Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN