De vertroosting van de filosofie

De vertroosting van de filosofie - Boethius | Tiliboo-afrobeat.com

...e vertroosting der wijsbegeerte (Latijn: De consolatione philosophiae) is een in hoofdzaak neoplatonistisch werk van Anicius Manlius Severinus Boëthius waarin het streven naar wijsheid en de liefde voor God beschreven worden als de twee voornaamste bronnen voor menselijk geluk ... De vertroosting van de filosofie van Boethius bestellen? ... . Boëthius schreef dit werk rond 524, toen hij in afwachting van zijn berechting en uiteindelijke executie een ... De Vertroosting Van De Filosofie (Onbekende bindwijze). Ancius Manlius Torquatus Severinus Boëthius (480-526) schreef deze tekst in de kerkers in Pavia,... De vertroosting van de filosofie vormt een cruciale schakel tussen de literaire cultuur van de late Oudheid en de Middeleeuwen en geldt tot op de dag van vandaag als een klass ... OVERWEGINGEN OVER DE TROOST | Trouw ... . Ancius Manlius Torquatus Severinus Boëthius (480-526) schreef deze tekst in de kerkers in Pavia,... De vertroosting van de filosofie vormt een cruciale schakel tussen de literaire cultuur van de late Oudheid en de Middeleeuwen en geldt tot op de dag van vandaag als een klassieker uit de filosofische wereldliteratuur. Deze uitgave is vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door R.F.M. Brouwer. ...

INFORMATIE

AUTEUR
Boethius
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De vertroosting van de filosofie.pdf

OMSCHRIJVING

Ancius Manlius Torquatus Severinus Boëthius (480-526) schreef De vertroosting van de filosofie (De consolatione philosophiae) in de kerkers in Pavia, in afwachting van de uitvoering van het doodvonnis wegens hoogverraad dat over hemwas uitgesproken. In de vijf boeken die het werk telt, behandelt hij belangwekkende filosofische kwesties als de rol van de fortuin, de mogelijkheid van het Godsbewijs en het probleem van de vrije wil. De invloed van zijn werk was groot, wat blijkt uit het buitengewoon grote aantal overgeleverde manuscripten, en uit het indrukwekkende aantal vertalingen dat vanaf de negende eeuw is verschenen. De vertroosting van de filosofie vormt een cruciale schakel tussen de literaire cultuur van de late Oudheid en de Middeleeuwen en geldt tot op de dag van vandaag als een klassieker uit de filosofische wereldliteratuur.Deze uitgave is vertaald, ingeleid en van aantekeningen voorzien door R.F.M. Brouwer. Hij was als leraar klassieke talen verbonden aan het Vossiusgymnasium te Amsterdam en heeft zich verder gewijd aan het vertalen van o.a. Dante's Goddelijke komedie, Vergilius' Bucolica en Lucanus' Bellum Civile.

Wil je het boek lezen?De vertroosting van de filosofie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Boethius. Lezen De vertroosting van de filosofie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN