Rembrandt

Rembrandt - Jonathan Bikker | Tiliboo-afrobeat.com

...ndt Harmenszoon van Rijn (Leiden, 15 juli 1606 - Amsterdam, 4 oktober 1669) was een Nederlandse kunstschilder, etser en tekenaar ... Rembrandt Lunchroom & Wijnbar - Home ... .Hij geldt algemeen als een van de grootste schilders en etsers in de Europese kunst, en als de belangrijkste Hollandse meester van de 17e eeuw. Rembrandt vervaardigde in totaal ongeveer driehonderd schilderijen, driehonderd etsen en tweeduizend tekeningen. Rembrandt haakte al snel af. Hij werd schildersleerling bij Jacob van Swanenburch in Leiden en daarna bij Pieter Lastman in Amsterdam. Terug in Leiden vest ... Rembrandt van Rijn - Wikikids ... . Hij werd schildersleerling bij Jacob van Swanenburch in Leiden en daarna bij Pieter Lastman in Amsterdam. Terug in Leiden vestigde hij zich, met Jan Lievens, als zelfstandig schilder. In die tijd schilderde Rembrandt veel bijbeltaferelen in een precieze stijl met bonte kleuren. Rembrandt Harmenszoon van Rijn was born on 15 July 1606 in Leiden, in the Dutch Republic, now the Netherlands.He was the ninth child born to Harmen Gerritszoon van Rijn and Neeltgen Willemsdochter van Zuijtbrouck....

INFORMATIE

AUTEUR
Jonathan Bikker
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Rembrandt.pdf

OMSCHRIJVING

Dé Rembrandtbiografie in het Jaar van Rembrandt!Vernieuwend en provocerend, Rembrandt zette de kunstwereld in de Gouden Eeuw op z'n kop. 350 jaar na zijn dood blijven zijn aangrijpende werken en zijn levensverhaal de wereld inspireren en ontroeren. De grootste en spectaculairste verzameling van zijn schilderijen, prenten en tekeningen ter wereld wordt beheerd door het Rijksmuseum. Het museum eert Rembrandt in 2019 met de tentoonstelling "Alle Rembrandts'. Nooit eerder pakte het Rijksmuseum uit met een tentoonstelling van alle werken van Rembrandt uit de collectie: een eenmalige tentoonstelling van maar liefst 400 Rembrandts. Samen geven ze een weergaloos beeld van Rembrandt als mens, als kunstenaar, als verhalenverteller en vernieuwer.Op toegankelijke wijze wekt Jonathan Bikker Rembrandt tot leven en beschrijft zijn leven met alle hoogte- én dieptepunten. Zo worden het geniale karakter van Rembrandt en de innovatieve eigenschappen van zijn werk zichtbaar voor een breed publiek. Dichter bij Rembrandt zul je niet komen.Jonathan Bikker is conservator onderzoek bij het Rijksmuseum.

Wil je het boek lezen?Rembrandt in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Jonathan Bikker. Lezen Rembrandt Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN