Beroofd volgens de regels

Beroofd volgens de regels - Joep Boerboom | Tiliboo-afrobeat.com

...Beroofd volgens de regels van Joep Boerboom ... Beroofd volgens de regels - Joep Boerboom ... ... . Gratis verzending vanaf €19,95 14 dagen bedenktijd Beroofd volgens de regels. 149 likes · 95 talking about this. Een boek over het lot van zeven joodse ondernemers in Deventer tijdens en na de Tweede Wereldoorlog, geschreven door Joep Boerboom. Elias van der Plicht voor: NBD Biblion, 8 mei 2020; 'Beroofd volgens de regels is een goedgeschreven boek dat aan de hand van duidelijke cases voor de lezer inzichtelijk maakt hoe de processen van vervolging, beroving, terugkeer en rechtsherstel verliepen. 'Beroofd volgens de regels' 'Beroofd volg ... Recensie | Joep Boerboom - Beroofd volgens de regels ... ... . 'Beroofd volgens de regels' 'Beroofd volgens de regels' is het nieuwste boek van de auteur Joep Boerboom. In opdracht van het Etty Hillesum Centrum in Deventer heeft hij het boek geschreven. Het gaat ov...

INFORMATIE

AUTEUR
Joep Boerboom
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Beroofd volgens de regels.pdf

OMSCHRIJVING

Het aangrijpende verhaal van de wettelijk geregelde beroving van zeven markante joodse ondernemers in Deventer tijdens de bezetting. Hun zaken – een slagerij, textielgroothandel, dansschool, veehandel, elastiekfabriek, rijwielgroothandel en boekwinkel – traden zoals alle joodse ondernemingen "in liquidatie'. Een bewindvoerder verving de eigenaar, de zaak werd ontmanteld of doorverkocht. Bureaucratische procedures gaven de diefstal een officieel aanzien.Biograaf en journalist Joep Boerboom onderzocht hoe bewindvoerders, taxateurs, boekhouders en nieuwe eigenaren te werk gingen en wat hen dreef. In de stapels correspondentie rond de liquidaties werd elke cent verantwoord, maar ontbrak iedere verwijzing naar het lot van de oorspronkelijke eigenaren. Boerboom schrijft op indringende wijze over hun angst, onderduik, arrestatie en deportatie. Zij die het overleefden, moesten na de oorlog grote moeite doen om hun bezittingen terug te krijgen en belandden hierbij soms zélf in de beklaagdenbank.Joep Boerboom (1973) is biograaf en journalist. In 2016 verscheen zijn biografie Jan Terlouw - Jeugdboekenheld op het Binnenhof en in 2019 Deining in de IJsseldelta: een biografie van de bypass bij Kampen. Boerboom schrijft biografieën en bedrijfsgeschiedenissen in opdracht en werkt freelance voor onder andere dagblad De Stentor.

Wil je het boek lezen?Beroofd volgens de regels in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Joep Boerboom. Lezen Beroofd volgens de regels Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN