Václav Havel

Václav Havel - Michael Zantovsky | Tiliboo-afrobeat.com

...v Havel ([ˈvaːt͡slaf ˈɦavɛl]; Praag, 5 oktober 1936 - Hrádeček, 18 december 2011) was een Tsjechisch schrijver, dissident en politicus ... Citaten Václav Havel ... . Hij was de laatste president van Tsjecho-Slowakije en de eerste van Tsjechië . Václav Havel (Czech pronunciation: [ˈvaːtslav ˈɦavɛl] (); 5 October 1936 - 18 December 2011) was a Czech statesman, writer and former dissident, who served as the last President of Czechoslovakia from 1989 until the dissolution of Czechoslovakia in 1992 and then as the first President of the Czech Republic from 1993 to 2003. As a writer of Czech literature, he is known for his plays ... Vaclav Havel, Czech playwright and political dissident who, after the fall of ... Václav Havel - Wikipédia ... . As a writer of Czech literature, he is known for his plays ... Vaclav Havel, Czech playwright and political dissident who, after the fall of communism, was president of Czechoslovakia and of the Czech Republic. Václav Havel (5. října 1936 Praha - 18. prosince 2011 Vlčice-Hrádeček) byl český dramatik, esejista, disident a kritik komunistického režimu, později politik a státník.Byl dev...

INFORMATIE

AUTEUR
Michael Zantovsky
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Václav Havel.pdf

OMSCHRIJVING

De definitieve biografie van een van de grote leiders van de twintigste eeuwWie het verhaal van de Europese twintigste eeuw wil vertellen, kan niet om Václav Havel heen, de laatste president van Tsjecho-Slowakije en de eerste van Tsjechië. Iconoclast en intellectueel, artiest en mensenrechtenactivist, president en revolutionair, Havel was het allemaal. Een constante in zijn bewogen leven: hij bleef altijd trouw aan zichzelf.Havel bewandelde een onwaarschijnlijk pad. Als jongen uit een rijke familie werd hij in de jaren 1940 benadeeld door het communistische regime. Toch ontpopte hij zich tot een succesvolle theatermaker en essayist. Door zijn scherpe kritiek op het regime, vooral tijdens de Praagse Lente, werd hij meer dan eens gecensureerd en belandde hij steeds opnieuw in de gevangenis. Maar Havel liet zich de mond niet snoeren. In 1989 werd hij de charismatische en welbespraakte leider van de vreedzame Fluwelen Revolutie. In de veertien jaren die daarop volgden, was hij president, en zag hij zijn land uit elkaar vallen. Ook na zijn politieke carrière bleef hij de vrede verdedigen, tot zijn dood in 2011.Naast hem stond al die tijd Michael Žantovský, Havels woordvoerder en adviseur. Die beschrijft op een meeslepende en persoonlijke manier het leven en de visie.

Wil je het boek lezen?Václav Havel in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Michael Zantovsky. Lezen Václav Havel Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN