Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk

Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk - Stefan Bollmann | Tiliboo-afrobeat.com

...die lezen zijn gevaarlijk, omdat ze op die manier kennis en ervaringen hebben opgedaan (en dat waarschijnlijk nog altijd doen) die oorspronkelijk niet voor hen bestemd waren ... Bureau ISBN - Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk en vrouwen ... ... . Van Michelangelo's reusachtige lezende sibille, Vermeers brieflezende meisje en Münters uitdagend lezende vrouw tot Eve Arnolds beroemde foto van Marilyn Monroe die verdiept is in Ulysses... Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk is een kijk-leesboek, of zo je wilt een lees-kijkboek over geportretteerde lezende vrouwen. Het is een verrijkend boek over geschiedenis, literatuur en schilderkunst. Aan deze "grote drie" kun je je hart ophalen. Het is een must-have voor hen die voor deze drie b ... bol.com | Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk, Stefan ... ... . Het is een verrijkend boek over geschiedenis, literatuur en schilderkunst. Aan deze "grote drie" kun je je hart ophalen. Het is een must-have voor hen die voor deze drie belangstelling hebben. Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk. Amsterdam University Press (AUP), september 2011 hardcover, 144 pagina's, 29 x 22 cm ISBN 9789089643759, verkoopprijs € 24,95 > € ...

INFORMATIE

AUTEUR
Stefan Bollmann
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk.pdf

OMSCHRIJVING

Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk 1e druk is een boek van Stefan Bollmann uitgegeven bij Aup Popular Science. ISBN 9789089643759 Lezen betovert. Lezen maakt je wijs en verruimt je blik. Voorgelezen worden is heerlijk. Wie leest ontdekt! Stefan Bollmann gaat in 'Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk' op zoek naar het verhaal achter lezende vrouwen in de fotografie en de schilderkunst en ontdekt dat zij in voorbije eeuwen vaak als een bedreiging werden gezien. Met elk boek dat ze lazen, werden de vrouwen slimmer en dus gevaarlijker. Ze begonnen immers vragen te stellen over de beperkingen van hun eigen wereld. In de portretten (15e eeuw-heden) die in dit boek zijn samengebracht, ontmoeten we levenskunstenaars, lanterfanters, verleidsters, voorlezers en vele andere gevaarlijk slimme vrouwen. De portretten zijn van de hand van onder anderen Edgar Degas, Edward Hopper, Gwen John, Henri Cartier-Bresson, Tamara de Lempicka, F lix Vallotton en Diego Vel zquez. Stefan Bollmann studeerde germanistiek, theaterwetenschappen, geschiedenis en filosofie. Hij werkt als redacteur en auteur. Van zijn hand verscheen eerder de bestseller 'Vrouwen die lezen zijn gevaarlijk' (2006).

Wil je het boek lezen?Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Stefan Bollmann. Lezen Vrouwen die lezen zijn nog steeds gevaarlijk Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN