De vergeten dementie

De vergeten dementie - Kurt Segers | Tiliboo-afrobeat.com

...eten dementie Een begrijpelijk zicht op Lewy body dementie ... We vergeten jullie niet | Alzheimer Nederland ... . door ... doorgaans een andere vorm van dementie. Daarnaast wordt de ziekte ook vaak met een psychiatrisch probleem verward, zoals depressie, bipolaire stoornissen en zelfs schizofrenie. Een van de meest voorkomende kenmerken bij dementie is het vergeten van nieuwe informatie. Ook belangrijke feiten of gebeurtenissen uit het eigen leven vergeten, duidt op geheugenproblemen. Bijvoorbeeld als je naaste niet meer weet welke dag van ... Vergeten - een concert over dementie - Nederlands Kamerkoor ... . Bijvoorbeeld als je naaste niet meer weet welke dag van de week het is en dat steeds opnieuw vraagt. Met het boek De vergeten dementie. Een begrijpelijk zicht op Lewy body dementie wil dr. Kurt Segers begrijpelijke, maar medisch en wetenschappelijk verantwoorde informatie bieden over LBD aan iedereen die daarnaar op zoek is. Dat zijn in de eerste plaats de patiënten en hun mantelzorgers zelf, ... De Vergeten Dementie. De Vergeten Dementie 'Lewy b...

INFORMATIE

AUTEUR
Kurt Segers
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De vergeten dementie.pdf

OMSCHRIJVING

Lewy body disease (LBD) is de derde belangrijkste oorzaak van dementie. Het is dus zeker geen zeldzame ziekte, maar toch hebben de meeste mensen er nog nooit van gehoord. Ook artsen die niet gespecialiseerd zijn in de materie kennen de aandoening vaak niet of onvoldoende. Dat heeft vanzelfsprekend gevolgen voor het herkennen en behandelen van de ziekte.LBD is een complexe aandoening met een wijd spectrum aan ziekteverschijnselen: denk- en geheugenstoornissen, mentale schommelingen, desoriëntatie, hallucinaties, wanen, REM-slaapstoornissen, bewegingsstoornissen, bloeddrukschommelingen, angstaanvallen en zelfs constipatie en urinaire problemen kunnen voorkomen. Daar komt nog bij dat LBD-patiënten gevoelig zijn voor de neveneffecten van de medicatie die vaak voorgeschreven wordt.Met het boek De vergeten dementie. Een begrijpelijk zicht op Lewy body dementie wil dr. Kurt Segers begrijpelijke, maar medisch en wetenschappelijk verantwoorde informatie bieden over LBD aan iedereen die daarnaar op zoek is. Dat zijn in de eerste plaats de patiënten en hun mantelzorgers zelf, maar ook verpleegkundigen, studenten geneeskunde, huisartsen en alle anderen die beroepshalve op een of ander manier met LBD te maken krijgen.

Wil je het boek lezen?De vergeten dementie in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kurt Segers. Lezen De vergeten dementie Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN