Rechtspraak Bestuurdersaansprakelijkheid

Rechtspraak Bestuurdersaansprakelijkheid - none | Tiliboo-afrobeat.com

...site van rechtbanken, gerechtshoven, de Hoge Raad der Nederlanden en de bijzondere colleges ... Aansprakelijkheid van bestuurders | Ondernemersplein - KVK ... . Met informatie over de procedures bij rechtszaken, uitspraken en de organisatie van de rechtspraak. Rechtspraak bestuurdersaansprakelijkheid Nederlands Caribisch rechtspersonenrecht biedt een unieke bundel met veel niet eerder gepubliceerde Nederlands Caribische rechtspraak. De bundel volgt de historische lijn en belicht de meest actuele ontwikkeling in de rechtspraak. De rechterlijke uitspraken zijn in chronologische volgorde opgenomen. Bestuurdersaansprak ... Bestuurdersaansprakelijkheid van de natuurlijke persoon ... ... . De rechterlijke uitspraken zijn in chronologische volgorde opgenomen. Bestuurdersaansprakelijkheid: een overzicht van de recente rechtspraak Door: Hidde Reitsma op 23 mei 2013 leestijd 3 minuten De laatste tijd zijn er op dit blog diverse uitspraken behandeld waarin de aansprakelijkheid De gehoudenheid van een persoon of bedrijf om schade ontstaan uit een onrechtmatige daad of wanprestat...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Rechtspraak Bestuurdersaansprakelijkheid.pdf

OMSCHRIJVING

De bundel biedt u een uitvoerige selectie van niet eerder gepubliceerde Nederlands Caribische rechtspraak. De uitspraken zijn deels van commentaar voorzien en waar relevant vindt u bovendien verwijzingen naar andere rechtspraak en literatuur. Geschikt voor student en praktijkjurist. Wanneer u zich als praktijkjurist of rechtenstudent richt op de Caribische delen van het Koninkrijk, dan weet u dat uitgaven omtrent de rechtspraak inzake bestuurdersaansprakelijkheid binnen dit gebied dun gezaaid zijn. Rechtspraak bestuurdersaansprakelijkheid Nederlands Caribisch rechtspersonenrecht biedt een unieke bundel met veel niet eerder gepubliceerde Nederlands Caribische rechtspraak. De bundel volgt de historische lijn en belicht de meest actuele ontwikkeling in de rechtspraak. De rechterlijke uitspraken zijn in chronologische volgorde opgenomen. Indien waardevol worden de uitspraken verhelderd met commentaar. In de noten vindt u verwijzingen naar andere rechtspraak en literatuur, zodat u zich direct verder kunt verdiepen. Op het vlak van bestuurdersaansprakelijkheid onderscheiden we drie situaties, die alle drie aan de orde komen binnen de rechtspraak die in deze bundel is opgenomen: Intern: aansprakelijkheid jegens de rechtspersoon (art. 2:9 lid 2 BW- NL/art. 2:14 BWC) (criterium: ernstig verwijt) Extern: aansprakelijkheid uit onrechtmatige daad jegens derden (art. 6:162 BW) (criterium: persoonlijk ernstig verwijt) Extern: aansprakelijkheid jegens de boedel (faillissement) op grond van art. 2:138/248 BW-NL/art. 2:16 BWC (criterium: kennelijk onbehoorlijk bestuur) De publicatie komt zowel van pas voor studenten als voor juristen die in de praktijk met het leerstuk bestuurdersaansprakelijkheid in aanraking komen, zoals advocaten en bedrijfsjuristen. Daarnaast is de bundel nuttig voor rechtswetenschappers in Nederland en de Caribische delen van het Koninkrijk.

Wil je het boek lezen?Rechtspraak Bestuurdersaansprakelijkheid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Rechtspraak Bestuurdersaansprakelijkheid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN