Diagnostiek en behandeling van gedragsproblemen bij kinderen

Diagnostiek en behandeling van gedragsproblemen bij kinderen - Walter Matthys | Tiliboo-afrobeat.com

...stiek en behandeling van gedragsproblemen bij kinderen van Walter Matthys biedt wetenschappelijk onderbouwde, praktijkrelevante informatie over wat gedragsproblemen inhouden (hoofdstuk 1), hoe ze ontstaan (hoofdstuk 2), hoe ze worden gediagnosticeerd (hoofdstuk 3) en hoe ze worden behandeld (hoofdstuk 4) ... PDF Leidraad voor diagnostiek en behandeling van kinderen met ... ... . 'Diagnostiek en behandeling van gedragsproblemen bij kinderen' van Walter Matthys biedt wetenschappelijk onderbouwde, praktijkrelevantie informatie over wat gedragsproblemen inhouden, hoe ze ontstaan, hoe ze worden gediagnosticeerd en hoe ze worden behandeld. Een nabeschouwing met aanbevelingen voor diagnostiek en behandeling sluit het boek af. Diagnostiek en behandeling van gedragsproblemen bij kinderen van Walter Matthys biedt wetenschappelijk onderbouwde, praktijkrelevante informatie over wat gedragsproblemen inhouden, hoe ze ontstaan ... De richtlijn bi ... PDF Hoofdstuk 1 Signalering en diagnostiek van ernstige ... ... . Een nabeschouwing met aanbevelingen voor diagnostiek en behandeling sluit het boek af. Diagnostiek en behandeling van gedragsproblemen bij kinderen van Walter Matthys biedt wetenschappelijk onderbouwde, praktijkrelevante informatie over wat gedragsproblemen inhouden, hoe ze ontstaan ... De richtlijn biedt handvatten voor de diagnostiek en...

INFORMATIE

AUTEUR
Walter Matthys
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Diagnostiek en behandeling van gedragsproblemen bij kinderen.pdf

OMSCHRIJVING

Elk kind is wel eens brutaal of boos. Dat is normaal. Wanneer opstandig gedrag, anderen ergeren, driftbuien, agressief of antisociaal gedrag vaak of langdurig voorkomen, kan dit ingrijpende en blijvende negatieve gevolgen hebben voor het kind en de omgeving. Deze kinderen en jongeren lopen een verhoogd risico op ongunstige uitkomsen zoals: het niet afmaken van een opleiding, afhankelijkheid van sociale voorzieningen, depressie, verslaving, delinquentie, suïcidepogingen en lichamelijke gezondheidsproblemen. Dit is vooral het geval wanneer gedragsproblemen een klinisch niveau bereiken en de diagnose van oppositioneel-opstandige stoornis of normoverschrijdende gedragsstoornis wordt gesteld. Maar ook kinderen en jongeren met minder ernstige vormen van gedragsproblemen lopen een risico. Om die reden is het tijdig herkennen, diagnosticeren en behandelen van gedragsproblemen van groot belang, des te meer omdat effectieve psychologische interventies voorhanden zijn. 'Diagnostiek en behandeling van gedragsproblemen bij kinderen' van Walter Matthys biedt wetenschappelijk onderbouwde, praktijkrelevantie informatie over wat gedragsproblemen inhouden, hoe ze ontstaan, hoe ze worden gediagnosticeerd en hoe ze worden behandeld. Een nabeschouwing met aanbevelingen voor diagnostiek en behandeling sluit het boek af.

Wil je het boek lezen?Diagnostiek en behandeling van gedragsproblemen bij kinderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Walter Matthys. Lezen Diagnostiek en behandeling van gedragsproblemen bij kinderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN