Boeiend en geboeid

Boeiend en geboeid - Mujagic Edin | Tiliboo-afrobeat.com

...ndaagse spelling: binden, boeien, ketenen, kluisteren, koppelen ... Lena Van Ex on The Beach 12 Uur in Handboeien | Boeiend ... ... . Binden — boeien — ketenen — kluisteren — koppelen. Iemand of iets vastleggen of vastmaken. Van personen gezegd, wordt er door verstaan het belemmeren of beperken van de vrijheid van beweging, hetzij van een deel des lichaams, hetzij van het geheele lichaam. Die lacune, het niet bestuderen van monetaire historie, heb ik afgelopen jaren met boeken zoals 'Geldmoord: hoe de centrale banken ons geld vernietigen' uit 2012 en 'Boeiend en geboeid: een monetaire geschiedenis van Nederland sinds 1814/1816' uit 2016 geprobeerd op te vullen. Daarmee en, met grote regelmaat, met columns daarover. Boeien ... Geboeid: translate Dutch - English ... . Daarmee en, met grote regelmaat, met columns daarover. Boeiend en geboeid. Het is maart 1814. Het Koninkrijk der Nederlanden is nauwelijks een week oud...

INFORMATIE

AUTEUR
Mujagic Edin
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Boeiend en geboeid.pdf

OMSCHRIJVING

Het is maart 1814. Het Koninkrijk der Nederlanden is nauwelijks een week oud wanneer Koning Willem I de oprichtingsacte van De Nederlandsche Bank (DNB) tekent. Na twee jaar warmlopen begint in 1816 vervolgens de lange en spannende reis voor de gulden die uiteindelijk van die munt dé Nederlandse munt zal maken ( tot de komst van de euro). De periode 1814-1816 is daarmee het begin van de moderne monetaire geschiedenis van Nederland. 200 jaar later hebben Nederland en Europa met de ergste economische crisis in bijna een eeuw te maken en is de gulden er niet meer. Hoewel hij niet meer bestaat, heeft de gulden echter wel een zeer waardevolle erfenis achtergelaten, namelijk de lessen die de geschiedenis van die verdwenen munt ons leert. Die lessen zijn relevanter en belangrijker dan ooit omdat ze ons in staat stellen het economisch nieuws en (voorgenomen) maatregelen om de crisis te verslaan te duiden en licht te schijnen op de toekomst. Geschiedenis, immers, is de leraar van het leven (Cicero), de moeder van de waarheid, advies voor het heden en een waarschuwing voor de toekomst (Miguel de Cervantes), die ons alles, zelfs de toekomst leert (Alphonse de Lamartine) waarbij geldt dat hoe verder terug we kijken, des te verder vooruit we kunnen zien (Churchill). Helaas blijken in de praktijk die lessen uit onze monetaire geschiedenis in vergetelheid te zijn geraakt. Dat is gevaarlijk. Dit boek heeft dan ook als doel het monetaire geheugen der natie op te frissen.

Wil je het boek lezen?Boeiend en geboeid in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Mujagic Edin. Lezen Boeiend en geboeid Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN