Mao's massamoord

Mao's massamoord - Frank Dikötter | Tiliboo-afrobeat.com

...ng (vereenvoudigd Chinees: 毛泽东; traditioneel Chinees: 毛澤東; pinyin: Máo Zédōng) (Shaoshan, 26 december 1893 - Peking, 9 september 1976) was een Chinees rebellenleider, dictator, partijleider en grondlegger van de Volksrepubliek China waarvan hij de eerste leider was ... Mao's massamoord | Frank Dikötter | Boeken | Kameel.nl ... . Mao vormde ruim 26 jaar het gezicht van de Volksrepubliek China. Mao's massamoord, de geschiedenis van China's grootste drama, 1958-1962, is het tweede boek in Dikötters Volks-trilogie over China in de tijd van Mao. Het eerste boek is De tragiek van de bevrijding, de geschiedenis van de Chinese Revolutie, 1945-1957, het derde boek is De Culturele Revolutie, een volksgeschiedenis, 1962-1976. Mao's massamoord De geschiedenis van China's grootste drama, 1958-1962. Frank Dikötter. Productomsc ... De grootste massamoordenaars uit de geschiedenis ∴ Aardling ... . Het eerste boek is De tragiek van de bevrijding, de geschiedenis van de Chinese Revolutie, 1945-1957, het derde boek is De Culturele Revolutie, een volksgeschiedenis, 1962-1976. Mao's massamoord De geschiedenis van China's grootste drama, 1958-1962. Frank Dikötter. Productomschrijving. Vanaf 1958 wil Chin...

INFORMATIE

AUTEUR
Frank Dikötter
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
Mao's massamoord.pdf

OMSCHRIJVING

Tussen 1958 en 1962 kwam China in de hel terecht. Mao Zedong nam zijn land in een wurggreep met `De Grote Sprong Voorwaarts, een poging om aan te haken bij de wereldmachten en de kracht van het communisme te tonen. Het experiment draaide uit op de grootste ramp ooit. Niet alleen werd het land het toneel van een van de dodelijkste massamoorden in de menselijke geschiedenis (meer dan 45 miljoen werden zo afgebeuld, uitgehongerd of gemarteld dat de dood erop volgde), maar China maakte ook nog de grootste sloop van onroerend goed ooit mee. Deze sloop was daarnaast catastrofaal voor het milieu. Ongeveer een derde van alle huizen werden tot puin gereduceerd en er werd roofbouw op het land gepleegd in de maniakale jacht naar staal en andere industriële benodigdheden.Frank Dikötter werd in 1961 in Nederland geboren. Hij is tegenwoordig hoogleraar Humanistiek aan de Universiteit van Hong Kong en hoogleraar Moderne Chinese geschiedenis aan de Universiteit van London.

Wil je het boek lezen?Mao's massamoord in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frank Dikötter. Lezen Mao's massamoord Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN