De Ilias van Homerus

De Ilias van Homerus - Alessandro Baricco | Tiliboo-afrobeat.com

...ond. De Ilias vertelt over de wrok van Achilles en beschrijft slechts een korte episode van het einde van de Trojaanse Oorlog, die volgens de overlevering tien jaar geduurd heeft ... ilias van homerus | De Volkskrant ... .Het is dan ook een misvatting te denken dat de Ilias de gehele Trojaanse Oorlog beschrijft. Uiteindelijk wordt de stad Troje, met behulp van het beroemde Paard van Troje, door de Grieken ingenomen. Homerus, ook wel Homeros (Oudgrieks: Ὅμηρος, Hómēros), was een Griekse dichter en zanger die leefde van ca. 800 v.Chr. - ca. 750 v.Chr. Hij vervaardigde epische gedichten, waarin hij een groot aantal overgeleverde heldensagen, godenverhalen en mythische vertellingen uit zijn cultuur ... Homerus - Wikipedia ... . 800 v.Chr. - ca. 750 v.Chr. Hij vervaardigde epische gedichten, waarin hij een groot aantal overgeleverde heldensagen, godenverhalen en mythische vertellingen uit zijn cultuur verwerkte. Twee epische gedichten, de Ilias en de Odyssee, de oudst bekende en bewaard gebleven ... - De uit 24 boeken bestaande 'Ilias' (genoemd naar 'Ilios', de landstreek in het noordwesten van Klein Azië, waarin de ...

INFORMATIE

AUTEUR
Alessandro Baricco
DIMENSIE
8,1 MB
BESTANDSNAAM
De Ilias van Homerus.pdf

OMSCHRIJVING

Rond de achtste eeuw voor Christus schreef Homerus zijn wereldberoemde epos Ilias, dat een korte episode beschrijft uit de Trojaanse Oorlog, die volgens de overlevering tien jaar geduurd heeft. Homerus vertelt over de belegering van Troje door de Grieken, terwijl de aanvoerders Agamemnon en Achilles ruziën over een slavin. Uiteindelijk wordt de stad middels de beroemde list van Odysseus, het paard van Troje, door de Grieken ingenomen.

Wil je het boek lezen?De Ilias van Homerus in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Alessandro Baricco. Lezen De Ilias van Homerus Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN