Dat is architectuur

Dat is architectuur - none | Tiliboo-afrobeat.com

... architectuur (Hardcover). Deze omvangrijke uitgave biedt een overzicht van de belangrijkste teksten over architectuur uit de twintigste eeuw - ... Portaal:Architectuur - Wikikids ... ... Architectuur is de kunst van het bouwen. Dat is een definitie waar iedereen het over eens zal zijn. Toch is architectuur veel meer dan dat alleen, zoals bijvoorbeeld de manier waarop jij een ruimte beleeft. Als weblogger die over architectuur schrijft ontkom je er niet aan deze vraag een keer te beantwoorden. Het boek 'Dat is architectuur. Sleutelteksten uit de twintigste eeuw' bevat de belangrijkste teksten over architectuur uit de twintigste eeuw ... Dat is architectuur (2) - Archined ... . Het boek 'Dat is architectuur. Sleutelteksten uit de twintigste eeuw' bevat de belangrijkste teksten over architectuur uit de twintigste eeuw - voor het eerst in één standaardwerk toegankelijk in het Nederlands en is daarom een onmisbaar naslagwerk. Architectuur is de kunst en wetenschap van het ontwerpen van de gebouwde omgeving; inclusief steden,...

INFORMATIE

AUTEUR
none
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Dat is architectuur.pdf

OMSCHRIJVING

Deze omvangrijke uitgave biedt een overzicht van de belangrijkste teksten over architectuur uit de twintigste eeuw - voor het eerst in één standaardwerk toegankelijk voor de Nederlandstalige lezer. Opgenomen zijn invloedrijke manifesten en programmatische geschriften die een pleidooi houden voor een specifieke architectuuropvatting, maar ook theoretische teksten die in meer algemene zin de rol en betekenis van architectuur in de samenleving tot onderwerp hebben. Tot de geselecteerde auteurs behoren niet alleen beroemde architecten als Sullivan, Loos, Le Corbusier, Mies van der Rohe, Rossi, Tschumi, Eisenman en Koolhaas, maar ook minder bekende grootheden als Mauclair en Mordvinov. Er is daarnaast ook plaats ingeruimd voor dichters als Marinetti en Valéry, voor kunstenaars als Lissitzky en Malevitch, en voor theoretici als Rykwert, Mumford, Banham en Tafuri. Ook de filosofen zijn prominent aanwezig: Adorno, Benjamin, Bataille en Heidegger. De keuze van deze meer dan honderdvijftig teksten is gebaseerd op hun intrinsieke kwaliteit, hun historisch belang en hun relevantie voor het hedendaagse architectuurdebat. De teksten, waarvan het overgrote deel voor het eerst in een Nederlandse vertaling, zijn chronologisch geordend en elk voorzien van een korte situerende inleiding. Een uitgebreid apparaat met thematische commentaarteksten en een geïntegreerd register maken dit naslagwerk compleet.

Wil je het boek lezen?Dat is architectuur in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur none. Lezen Dat is architectuur Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN