Meertalig opvoeden

Meertalig opvoeden - Marinella Orioni | Tiliboo-afrobeat.com

...rtalig opvoeden in het gezin. Ouders die het Nederlands niet als thuistaal hebben, hebben vaak allerlei vragen: Zal mijn kind het goed doen op school als we thuis een andere taal spreken? Is het mogelijk om meer dan één taal te spreken thuis? Kunnen we niet beter voor het Nederlands als thuistaal kiezen, ook al spreken we het zelf niet zo ... Vertalersnieuws: De voor- en nadelen van een tweetalige ... ... ... Lees voor Welkom Meertalig.nl is een (inter)actief centrum voor iedereen die met meertalige kinderen te maken heeft. Op deze site vindt u betrouwbare, heldere informatie: de "basics" van meertalig opvoeden. Meertalig.nl is verfrissend anders en telkens up to date door maandelijkse bijdragen van experts en ouders. Wie verdieping zoekt, kan zijn hart ophalen bij onze […] Toch is meertalig opvoeden vooral héél erg goed, voor iedereen: voor uw kind, voor ... Tweetalig opvoeden - Hoe doe je dat en wanneer begin je? ... . Op deze site vindt u betrouwbare, heldere informatie: de "basics" van meertalig opvoeden. Meertalig.nl is verfrissend anders en telkens up to date door maandelijkse bijdragen van experts en ouders. Wie verdieping zoekt, kan zijn hart ophalen bij onze […] Toch is meertalig opvoeden vooral héél erg goed, voor iedereen: voor uw kind, voor u als ouder, en voor de maatschappij. Lees hier alles over de cognitieve voordelen en...

INFORMATIE

AUTEUR
Marinella Orioni
DIMENSIE
3,7 MB
BESTANDSNAAM
Meertalig opvoeden.pdf

OMSCHRIJVING

'Met mama praat ik Nederlands, met papa Italiaans en met mijn zus Frans.'Een meertalige opvoeding is een mooi cadeau voor een kind. Meertalige kinderen zijn flexibeler en bouwen een enorme woordenschat en een groot referentiekader op. Een meertalige opvoeding heeft bovendien een positieve invloed op hun cognitieve ontwikkeling. Recent wetenschappelijk onderzoek geeft verrassende inzichten in hoe kinderen verschillende talen tegelijkertijd leren.Meertalig opvoeden gaat echter niet vanzelf en vaak stuiten meertalige gezinnen op dezelfde moeilijkheden en vragen. Het doel van dit boek is om die vragen te beantwoorden en tips te geven om zo ouders en opvoeders een handje te helpen.Marinella Orioni (1973) Nederlandse van Italiaanse afkomst, moeder van twee drietalige kinderen en al jarenlang gesetteld in Parijs, heeft een passie voor taal in het algemeen en meertaligheid in het bijzonder. Na het afronden van haar studie Nederlands werkte zij onder meer als docent Nederlands aan de Université Lille 3 en aan het Institut Néerlandais in Parijs, waar ze ook les gaf aan meertalige kinderen.

Wil je het boek lezen?Meertalig opvoeden in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Marinella Orioni. Lezen Meertalig opvoeden Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN