De Autistische Werknemer

De Autistische Werknemer - N. de Kok | Tiliboo-afrobeat.com

... lijst Aanpassingen op het werk voor werknemers met autisme ... Ontslag voor autistische werknemer? - Recht.nl ... . Deze lijst is samen met bedrijfsartsen, arbodienstverleners en werknemers met autisme opgesteld. Zorg voor begeleiding. Dat kan het beste in de vorm van natuurlijke steunstructuren, zoals ouders, collega's, de leidinggevende, een maatje of vrienden en vriendinnen. Op dit moment zitten er zo'n 20.000 jonge mensen werkeloos op de bank. De reden: ze zijn gediagnosticeerd met autisme. Maar daar komt snel verandering in. Philips, Microsoft, S ... Autistische werknemers: 'Wij weten dat ze goed zijn' | De ... ... . Maar daar komt snel verandering in. Philips, Microsoft, SAP, ASML en DAF zijn een paar grote bedrijven die vanaf nu specifiek op zoek zijn naar autistische werknemers. Waarom doen ze dit? Werkgevers Loyale en resultaatgerichte werknemers. Werknemers met autisme vind je in alle denkbare sectoren. De meeste mensen met autisme werken echter in de zorg en in de ict, zo blijkt uit gegevens van het Nederlands Autisme Register (NAR). Sterke punten die vaak in verband worde...

INFORMATIE

AUTEUR
N. de Kok
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
De Autistische Werknemer.pdf

OMSCHRIJVING

Ben je een werkgever die diversiteit en inclusiviteit aanmoedigt binnen de organisatie? En ben je geïnteresseerd in mensen met unieke talenten? Of ben je een werknemer in het autistisch spectrum (niveau 1 en 2) of met Asperger's Syndroom of PDD-NOS die moeite heeft met het krijgen en behouden van werk? Of ben je één van diens familieleden, autismebegeleiders of vrienden die zich zorgen maakt, omdat de autist die je kent steeds vastloopt op het werk of bij het vinden van werk?Dan is dit een boek dat jou misschien wel kan helpen!'De Autistische Werknemer' heb ik geschreven met het oog op de inclusieve samenleving. Ik vind dat werk een belangrijk onderdeel van het 'erbij horen' in de samenleving is. Het is helaas zo dat passend werk geen vanzelfsprekendheid is voor een groot deel van de mensen op het autisme spectrum. Ondanks hun talenten worden ze over het hoofd gezien en verliezen ze hun zelfvertrouwen. Dat is zonde voor henzelf en voor de maatschappij die nu onvoldoende profiteert van hun talenten.Met dit boek wil ik werkgevers die het spannend vinden om een autistische werknemer aan te nemen over de streep trekken om dit toch te doen. En ik wil de autistische werknemer zelfvertrouwen, maar ook handvatten bieden op de werkvloer. Dat doe ik door in dit boek een eerlijk beeld te scheppen van de autistische werknemer. Sterke en minder sterke punten van de autistische werknemer komen voorbij. Situaties en eigenschappen die tot conflicten kunnen leiden benoem ik. Meer begrip van de zijde van de werkgever en van de zijde van de autistische werknemer voorkomen eventuele spanningen op de werkvloer. Problemen op de werkvloer en ideeën voor oplossingen oplossingen worden besproken.Dit boek is het beeld van een insider, want ik ben zelf gediagnosticeerd met Asperger's Syndroom. Als geen ander ken ik de frustraties waar een autistische werknemer en diens werkgever tegenaan kunnen lopen. Naast mijn eigen ervaringen is de inhoud van dit boek is onderbouwd door wetenschappelijk onderzoek, de ervaringen van autistische vrienden, autistische kennis en autisten die hun meningen in blogs en vlogs hebben geuit.

Wil je het boek lezen?De Autistische Werknemer in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur N. de Kok. Lezen De Autistische Werknemer Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN