Besturen van het onbekende

Besturen van het onbekende - C.J. van Montfort | Tiliboo-afrobeat.com

...en van het onbekende Goed bestuur bij publiek-private arrangementen C ... De onbekende planeet - Wikipedia ... .J. van Montfort Deze tekst is in verkorte vorm op 14 maart 2008 uitgesproken als inaugurele rede bij de aanvaarding van het ambt van bijzonder hoogleraar 'Goed bestuur bij publiek - private arrangementen' bij de Tilburgse School voor Politiek en Bestuur aan de ... Besturen van het onbekende (Paperback). De verhouding tussen publiek en privaat is sinds de jaren negentig van de vorige eeuw ingrijpend veranderd. We... PDF | On Jan 1, 2008, C. J. van Montfort and others published ... Amazon.fr - Besturen van het onbekende: goed bestuur bij ... ... . We... PDF | On Jan 1, 2008, C. J. van Montfort and others published Besturen van het onbekende. Goed bestuur bij publiek-private arrangementen | Find, read and cite all the research you need on ResearchGate T1 - Besturen van het onbekende. Goed bestuur bij publiek-private arrangementen. AU - van Mo...

INFORMATIE

AUTEUR
C.J. van Montfort
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Besturen van het onbekende.pdf

OMSCHRIJVING

De verhouding tussen publiek en privaat is sinds de jaren negentig van de vorige eeuw ingrijpend veranderd. We leven in een wereld waarin publiek en privaat vloeiend in elkaar overlopen. Bestaande organisaties, zoals ziekenhuizen, scholen of woningcorporaties, staan onder druk omdat steeds vaker nieuwe vormen van organiseren ontstaan waarbij om een probleem of een maatschappelijk vraagstuk heen wordt georganiseerd. Daarbij ontstaan allerlei vormen van publiek-private arrangementen in netwerkachtige constructies. Zijn deze arrangementen in het belang van de burger of de klant? Is er nog voldoende sprake van democratische controle? En houdt iedereen zich aan de afgesproken wetten en regels? Kortom, in hoeverre is er sprake van goed bestuur? Bij publiek-private arrangementen is sprake van zowel externe sturing, onderlinge concurrentie, samenwerking, overleg, onderhandeling, sturen op winst als sturen op kwaliteit. Bij dit soort extreem hybride prikkelstructuren neemt de betrouwbaarheid, in de zin van voorspelbaarheid, af. Hebben we van doen met de ondernemer, de uitvoerder van de wettelijke taak of met de dienaar van de publieke zaak? De publiek-private arrangementen vereisen een vernieuwing van de bestaande checks and balances. Toezicht en regelgeving zijn nog sterk geënt op de oude sectorale grenzen. De publiek-private arrangementen dwingen ons ook om goed na te denken over hoe we omgaan met vraagstukken van in- en uitsluiting en hoe we omgaan met werkelijkheden waarin traditionele vormen van sturen en organiseren volledig gekanteld zijn.De vervagende grenzen tussen publiek en privaat stellen zowel overheden, professionals, toezichthouders als controleurs de komende jaren voor fundamentele vragen over goed bestuur.

Wil je het boek lezen?Besturen van het onbekende in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur C.J. van Montfort. Lezen Besturen van het onbekende Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN