Ambtman in het kwartier van nymegen

Ambtman in het kwartier van nymegen - Kuys | Tiliboo-afrobeat.com

...De ambtman in het kwartier van Nijmegen (ca ... Luxe huurwoningen in Amsterdam-Zuid - Het Kwartier ... . 1250-1543) Author(s): Kuys, J.A.E. Publication year: 1987 Kuys, De ambtman in het kwartier van Nijmegen (ca. 1250-1543) J. Kuys, Drostambt en schoutambt. De Gelderse ambtsorganisatie in het kwartier van Zutphen (ca. 1200-1543). BMGN - Low Countries Historical Review , 111(2), pp.226-228. De ambtman in het kwartier van Nijmegen (ca. 1250-1543) (1987) Pagina-navigatie: Main; Save publication. Save as MODS; Export to Mendeley; Save as ... Kwartier van Nijmegen - Wikipedia ... . Save as MODS; Export to Mendeley; Save as EndNote Het is ook de Stichting Huis- en Veldnamenonderzoek `Kwartier van Nijmegen` die van de hand van Jan van Eck en Hans Giesbertz - gebaseerd op de rijke bron van het Kleefs Kadaster - de "Atlas Leuth en Kekerdom in het Hertogdom Kleef Anno 1734" heeft uitgegeven. ...

INFORMATIE

AUTEUR
Kuys
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
Ambtman in het kwartier van nymegen.pdf

OMSCHRIJVING

Op basis van voornamelijk ongepubliceerd archiefmateriaal geeft dit boek een beeld van de dagelijkse werkzaamheden van de Gelderse hertogelijke ambtman in de Duffelt (nu in Duitsland gelegen), het Rijk van Nijmegen, het Land van Maas en Waal, de Over-Betuwe, de Neder-Betuwe, De Bommeler- en Tielerwaarden, Beesd en Rhenoy, het Land van Cuijk en het Land van Buren. Deze ambtman was als hoofd van zijn ambt een bijzonder veelzijdige functionaris. Hij had een zeer uitgebreid en gevarieerd takenpakket, dat in dit boek in al zijn facetten behandeld wordt. De verschillende taken lagen op het gebied van het bestuur, inning van belastingen, waterstaatsbeheer, vrijwillige en contentieuze rechtspraak in civiele zaken, strafrechtspraak en landsverdediging. De ambtman moest soms ook nog allerlei andere voorkomende werkzaamheden voor de hertog verrichten. Ook komen in dit boek zaken aan de orde zoals het ontstaan en de geschiedenis van de ambten en de verhouding tussen de hertog en zijn ambtmannen. Tenslotte zijn nog bijlagen opgenomen waarin per ambt de namen worden opgegeven van in totaal meer dan vierhonderd ambtmannen met opgave van de jaren waarin zij in dienst zijn geweest. Ten behoeve van de geografische oriëntatie is een uitklapkaart van het Kwartier van Nijmegen bijgevoegd.

Wil je het boek lezen?Ambtman in het kwartier van nymegen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Kuys. Lezen Ambtman in het kwartier van nymegen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN