De pest

De pest - Albert Camus | Tiliboo-afrobeat.com

... wordt veroorzaakt door een gram-negatieve bacterie, namelijk de Yersinia pestis, zo genoemd naar de Frans-Zwitserse arts Alexandre Yersin die de bacterie in 1894 kon identificeren tijdens een epidemie in Hong Kong ... Werkstuk Geschiedenis De pest | Scholieren.com ... .. De pest is het bekendste voorbeeld van een zoönose, een ziekte die van dieren op mensen wordt overgedragen.Bij de pest gaat het om de overdracht door vlooien die met de ... De pest was een dodelijke ziekte die eeuwenlang in Europa voorkwam. De ziekte was zeer besmettelijk en kon tot miljoenen doden leiden. De ergste plaag was in 1348, toen een derde van de Europese bevolking stierf aan de besmetting. Omdat er zo veel mensen aan stierven, wordt het e ... De pest: een dodelijke ziekte | Mens en Gezondheid: Ziekten ... . De ziekte was zeer besmettelijk en kon tot miljoenen doden leiden. De ergste plaag was in 1348, toen een derde van de Europese bevolking stierf aan de besmetting. Omdat er zo veel mensen aan stierven, wordt het een pandemie genoemd. Geschiedenis De pest kwam oorspronkelijk uit Azië. De ziekte werd naar Europa gebracht door schepen die uit Azië kwamen en die vervolgens het hele Middellandse Zee gebied aandeden. In de 14e eeuw dacht men dat er door aardbevingen zwavelachtige dampen...

INFORMATIE

AUTEUR
Albert Camus
DIMENSIE
7,1 MB
BESTANDSNAAM
De pest.pdf

OMSCHRIJVING

In de romans van Nobelprijswinnaar Camus wordt het absurde van de twintigste-eeuwse samenleving afgezet tegen een persoonlijke moraal van vriendschap en menselijkheid. Een of meer personages worden steevast door de loop van de gebeurtenissen, nooit uit eigen vrije wil, schuldig aan een misdaad. In de beroemde roman De pest (1947) is het de ongelukkige Cottard die in de door de pest belegerde stad Oran zo in de war raakt dat hij, nadat hij heeft geprobeerd zelfmoord te plegen, op iedereen begint te schieten. De moraal wordt hier vertegenwoordigd door de hoofdpersoon, dokter Rieux, die meent dat ondanks alle ellende 'in de mens meer te bewonderen dan te verachten valt'.

Wil je het boek lezen?De pest in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Albert Camus. Lezen De pest Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN