Angst bij kinderen

Angst bij kinderen - Frits Boer | Tiliboo-afrobeat.com

...nderen gaat angst vaak samen met leer- en gedragsproblemen ... Erken de angst van jouw hoogsensitieve kind ... . De kenmerken van angst zijn gelijk voor jongens en meisjes. Experts stellen vast dat er verschillende angststoornissen zijn, maar zijn het er niet over eens of dat echt op zichzelf staande stoornissen zijn. Angst waarschuwt je voor gevaar: niet te hard fietsen of te hoog klimmen, uit de buurt blijven van een agressieve hond. Omdat kinderen nog niet alles van het leven begrijpen, zijn ze vaker angstig dan volwassenen. Kinderen maken elke dag veel dingen mee die ze nog niet ... Angst bij kinderen en jongeren - Kenniscentrum Kinder- en ... ... . Kinderen maken elke dag veel dingen mee die ze nog niet begrijpen. Een bekende angst bij baby's is verlatingsangst. Angst bij kinderen. Voorlezen Print E-mail Soms is een kind zo vaak bang dat het een probleem wordt. Maak een afspraak met de huisarts of met de Jeugdgezondheidszorg. U kunt een aantal dingen doen om uw kind te helpen. Laat ... Bij jonge kinderen zien we vooral angst met betrekking tot persoonlijke veili...

INFORMATIE

AUTEUR
Frits Boer
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Angst bij kinderen.pdf

OMSCHRIJVING

Bijna tien procent van alle kinderen en jongeren kampt met een vorm van overmatige angst.Dit boek geeft hulpverleners, leerkrachten en geïnteresseerde ouders inzicht in alles wat met angst bij kinderen te maken heeft. Bijna tien procent van alle kinderen en jongeren kampt met een vorm van overmatige angst. Angst is een nuttig verdedigingsmechanisme tegen gevaar, maar bij deze kinderen neemt de angst zodanig de overhand dat het hen in hun ontwikkeling belemmert. Angst bij kinderen vertelt hoe angst ontstaat en geeft een duidelijke beschrijving van de verschillende angstproblemen, zoals scheidingsangst, faalangst, sociale angst, fobieën, piekeren, paniekaanvallen en angst als onderdeel van andere stoornissen zoals ADHD en autisme. Daarna wordt besproken wat deze problemen betekenen voor het kind of de jongere zelf, en voor zijn ouders en leerkrachten. Vervolgens wordt aandacht besteed aan de aanpak van overmatige angst en welke behandelingen er mogelijk zijn; ook wordt duidelijk gemaakt wat niet helpt en wat de beperkingen zijn van een bepaalde behandeling. Dit boek is gebaseerd op de recentste wetenschappelijke kennis van angst en angststoornissen en is daarom een waardevolle bron van informatie voor psychologen, orthopedagogen en gedragstherapeuten die beroepshalve met angst bij kinderen te maken hebben. Maar dankzij de heldere uitleg is het ook voor leerkrachten en geïnteresseerde ouders toegankelijk. Voor wie nog meer wil weten, biedt Angst bij kinderen verdiepende literatuur, relevante adressen en websites.

Wil je het boek lezen?Angst bij kinderen in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Frits Boer. Lezen Angst bij kinderen Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN