In het spoor van de Moor

In het spoor van de Moor - Hanny Alders | Tiliboo-afrobeat.com

...k "In het spoor van de Moor" is voor de toerist - maar ook voor de geïnteresseerde in de geschiedenis - een bijzonder leuke manier om iets meer te weten te komen van deze oude geschiedenis, van de Moren en van een samenleving, waarin godsdiensten ondanks geschillen er toch dikwijls in slaagden om met elkaar samen te leven ... [Hanny Alders] In het spoor van de Moor [business PDF ... ... . In het Spoor van de Moor, een wandelreis door Andalusië; van Ronda naar Antequera. Een 8-daagse individuele wandelvakantie en trektocht door spectaculaire natuurgebieden van Andalusië in Zuid-Spanje: Culinaire wijn en olijfolie proeverijen en genieten van de lekkerste gerechten. Wandelreis van de stad Ronda naar Antequera via o.a. de natu ... In het Spoor van de Moor - Hanny Alders - (ISBN ... ... . Een 8-daagse individuele wandelvakantie en trektocht door spectaculaire natuurgebieden van Andalusië in Zuid-Spanje: Culinaire wijn en olijfolie proeverijen en genieten van de lekkerste gerechten. Wandelreis van de stad Ronda naar Antequera via o.a. de natu...

INFORMATIE

AUTEUR
Hanny Alders
DIMENSIE
7,9 MB
BESTANDSNAAM
In het spoor van de Moor.pdf

OMSCHRIJVING

Na haar twee succesvolle historische reisboeken In het spoor van de Katharen en In het spoor van de troubadour gaat Hanny Alders opnieuw op reis naar het verleden. In dit reisboek neemt ze de lezer mee naar het Moorse Spanje, waar de Arabieren een rijk stichtten dat bijna achthonderd jaar heeft bestaan. Tolerantie en openheid vormden de vruchtbare bodem voor een ongekende welvaart en de bloei van kunsten en wetenschappen. Al-Andalus, zoals het Moorse rijk heette, overschaduwde in de tiende eeuw alle andere culturele centra van Europa en zelfs die van Bagdad en Byzantium. Waarom was in al-Andalus mogelijk wat in onze 21ste eeuw kennelijk niet wil lukken? Hoe slaagden moslims, joden en christenen erin gezamenlijk een cultuur te scheppen die zijn weerga niet kende en waarvan wij nog steeds de vruchten plukken? Waren de verschillende bevolkingsgroepen werkelijk geïntegreerd in de Moorse samenleving en waarom liep het uiteindelijk toch mis? In de voetsporen van prominente figuren, een verbannen prins, een rebel, een geleerde en een afgezette koning en van de moriscos en mudejares, die de gesel van de katholieke koningen en de Inquisitie trotseerden, wordt de lezer niet alleen langs bekende plaatsen gevoerd zoals Córdoba, Sevilla en Granada, maar ook langs veel minder bekende oorden die een schat aan herinneringen bewaren aan het legendarische Moorse rijk. Hanny Alders werd in 1946 in Rotterdam geboren. In 1987 debuteerde ze met de historische roman Non nobis, over de ondergang van de Tempelridders, die met het Gouden Ezelsoor werd bekroond voor het best verkochte literaire debuut. Geloofsvervolgingen en conflicten tussen andersdenkenden vormen het thema van haar gehele oeuvre.

Wil je het boek lezen?In het spoor van de Moor in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Hanny Alders. Lezen In het spoor van de Moor Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN