Handboek proefdierkunde

Handboek proefdierkunde - L.F.M. van Zutphen | Tiliboo-afrobeat.com

...ek proefdierkunde (Paperback). De opvattingen over de waarde van het dier zijn de laatste decennia duidelijk veranderd ... Handboek proefdierkunde [e-Book] - L.F.M. van Zutphen ... ... . Op landelijk en Europees... Handboek proefdierkunde (Paperback). De opvattingen over de waarde van het dier zijn de laatste decennia duidelijk veranderd.Op landelijk en Europees... Koop Handboek proefdierkunde van Zutphen, L.F.M. van met ISBN 9789036815871. Gratis verzending, Slim studeren. Studystore.nl De actuele stand van zaken op het gebied van de proefdierkunde vindt u in dit 'Handboek proefdierkunde ... Handboek proefdierkunde - (ISBN: 9789035229815) | De Slegte ... . Studystore.nl De actuele stand van zaken op het gebied van de proefdierkunde vindt u in dit 'Handboek proefdierkunde'. Proefdieren, dierproeven, alternatieven en ethiek. De opzet van de vijfde druk is in grote lijnen hetzelfde als die van voorafgaande edities, maar de inhoud van een ...

INFORMATIE

AUTEUR
L.F.M. van Zutphen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Handboek proefdierkunde.pdf

OMSCHRIJVING

De opvattingen over de waarde van het dier zijn de laatste decennia duidelijk veranderd.Op landelijk en Europees niveau zijn nieuwe regels met betrekking tot de uitvoering vandierproeven tot stand gekomen en wetenschappelijke verenigingen hebben zich beradenover hun positie ten aanzien van het proefdiergebruik.De actuele stand van zaken op het gebied van de proefdierkunde vindt u in dit 'Handboekproefdierkunde'. Proefdieren, dierproeven, alternatieven en ethiek. De opzet van de vijfdedruk is in grote lijnen hetzelfde als die van voorafgaande edities, maar de inhoud van eenaantal hoofdstukken is grondig herzien. Dit geldt met name voor de hoofdstukken 5, 6,10, 15, 16 en 17.Dierproeven zijn alleen geoorloofd wanneer aan een aantal strikte voorwaarden isvoldaan. Een van deze voorwaarden is dat de verantwoordelijkheid voor de uitvoering vandierproeven in handen ligt van deskundigen. Aan de onderzoeker wordt de eis gestelddat, naast het behalen van een doctoraal diploma in een van de biomedische studierichtingen,de cursus proefdierkunde met goed gevolg is doorlopen. Dit boek omvat in grotelijnen de theorie van de cursus proefdierkunde voor (toekomstige) onderzoekers.Het doel van proefdierkunde is een bijdrage te leveren aan zowel de kwaliteit van hetonderzoek als aan het welzijn van dieren. Vooral deze laatste doelstelling vraagt om eenbenadering die gebaseerd is op respect voor het dier. Dit betekent dat in dit boek nietalleen aandacht wordt geschonken aan de vaktechnische aspecten van bijvoorbeeldde zoötechniek, de microbiologie, de pathologie en de anesthesiologie van proefdieren,maar ook aan de mogelijkheden tot beperking van het proefdiergebruik en aan deethische en maatschappelijke aspecten.

Wil je het boek lezen?Handboek proefdierkunde in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur L.F.M. van Zutphen. Lezen Handboek proefdierkunde Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN