Dorp aan de rivier

Dorp aan de rivier - Antoon Coolen | Tiliboo-afrobeat.com

...an de rivier is een Nederlandse film uit 1958 ... Vind dorp aan de rivier op Marktplaats - juni 2020 ... . Het is een verfilming van het boek Dorp aan de rivier van Antoon Coolen. De film kreeg als internationale titel Village by the River. De film trok circa 300.000 bezoekers Verhaal. Het verhaal draait rond de dorpsdokter, die ... Dorp aan de Rivier is een streekroman van Anton Coolen die in 1934 uitgegeven is door Nijgh & Van Ditmar te Rotterdam.Het bandontwerp en de tekeningen zijn gemaakt door Hendrik Wiegersma (36e druk werd voorzien van een kaft getekend door Betty Scheer), aan wie ik de stof dank voor dit werk wordt dit boek in dankbare vriendschap opgedragen.Het boek verhaalt over het wel en wee in het ... Dorp aan de Rivier (1958) - MovieMeter.nl ... .Het boek verhaalt over het wel en wee in het dorp Lith ... Dorp aan de rivier - een van de klassieken van de Nederlandse literatuur - is een verhaal over tragiek en geluk van mensen binnen een kleine g...

INFORMATIE

AUTEUR
Antoon Coolen
DIMENSIE
6,1 MB
BESTANDSNAAM
Dorp aan de rivier.pdf

OMSCHRIJVING

Dorp aan de rivier - een van de klassieken van de Nederlandse literatuur - is een verhaal over tragiek en geluk van mensen binnen een kleine gemeenschap, die in nauwe verbondenheid met de natuur leven. De roman dankt zijn populariteit aan de onvergetelijke hoofdpersoon, dokter Tjerk van Taeke. Zijn inzet voor de dorpsbewoners, maar ook zijn wraak tegenover zijn vijanden, nemen haast mythische vormen aan. Naast dokter Van Taeke speelt de rivier de Maas een hoofdrol in het verhaal. Door de seizoenen heen bepaalt zij mede het leven in het dorp.In 1997 verscheen onder redactie van dr. H.T.M. van Vliet een nieuwe editie ter gelegenheid van de honderdste geboortedag van Antoon Coolen. Zij was het resultaat van nauwkeurig tekstonderzoek, uitgaande van de door Coolen herziene dertiende druk uit 1948. De roman werd nu voor het eerst geheel herspeld. De huidige druk volgt deze laatste editie. Maarten 't Hart schreef een nawoord bij deze roman, die tot zijn eerste jeugdliefdes behoort.

Wil je het boek lezen?Dorp aan de rivier in pdf-formaat? Goede keuze! Dit boek is geschreven door de auteur Antoon Coolen. Lezen Dorp aan de rivier Online is nu zo gemakkelijk!

GERELATEERDE BOEKEN